Tre ud af fire akademikere siger ja til ny overenskomst


Tre ud af fire akademikere siger ja til ny overenskomst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Selv om gymnasielærerne har forkastet overenskomst, får de den alligevel. Samlet stemmer akademikerne ja.

Akademikernes medlemsorganisationer har sagt ja til nye overenskomster på det kommunale område, det regionale område og det statslige overenskomstområde.

Stemmeprocenten endte på 41, og samlet har 73,6 procent har stemt ja, mens 26,4 procent har stemt nej, oplyser AC, Akademikerne.

Det betyder, at gymnasielærerne også får ny overenskomst, selv om 85 procent af dem har stemt nej til forhandlingsresultatet.

Akademikernes formand Erik Jylling siger, at forløbet af forhandlingerne og ikke mindst balladen i forbindelse med lockouten af en række undervisergrupper har sat fokus på den danske models styrker og svagheder:

- Jeg ser vores resultatet som en styrkelse af den danske model, som jeg fortsat finder levende. Lad mig med en lettere omskrivning af Mark Twain sige, at "rygterne om den danske models død er stærkt overdrevne", siger han i en kommentar.

Det er blandt andre arkitekter, dyrlæger, tandlæger og jurister, der nu får en ny toårig overenskomst.

Næsten alle grupper i AC stemte ja til overenskomsterne - men gymnasielærerne kom altså med et rungende nej:

- Jeg har noteret mig, at gymnasielærerne har stemt nej, et markant nej, der adresserer den utilfredshed, der har været med en, også efter min opfattelse, uhensigtsmæssig proces, siger Erik Jylling.

- Fremadrettet må der fokus på, om den enkelte gymnasierektor påtager sig lederskabet for en god proces, hvor man i en inddragende og dialogbaseret ledelseskultur sikrer et lokalt forankret og godt samarbejde om arbejdstilrettelæggelsen, siger han.

Tre ud af fire akademikere siger ja til ny overenskomst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce