Den europæiske æggeskandale er kommet til Danmark, og det kan mærkes hos BC-Catering Grossisten i Odense. Her er man ikke i tvivl om, at de forurenede æg er blevet spist i fynske kantiner.

Fredag morgen begyndte Danæg tilbagekaldelsen af cirka 20 tons æg, der er blevet forurenet med giftstoffet fipronil. Det giver travlhed hos cateringfirmaet BC-Catering Grossisten i Odense, der leverer mad til en lang række storkøkkener på Fyn.

- Vi har siden morgenstunden haft tre-fire mennesker til at ringe rundt til alle kunder, der har købt det pågældende produkt. Derefter skal vi have vores lastbiler ud og indsamle æggene, der skal returneres til Danæg, siger direktør i BC-Catering Grossisten, Erik Poulsen, der tilføjer, at der er tale om forkogte æg.

Ifølge Erik Poulsen er der tale om godt og vel 50 kunder, der har købt de forurenede æg, heriblandt hoteller, sygehuse og plejehjem. Og selv om tilbagekaldelse af produkter ikke er nogen sjældenhed, så er omfanget i denne sag bemærkelsesværdigt.

- Det er en stor sag mængdemæssigt, fordi der er rigtig mange, der køber netop dette produkt. Nogle steder får man leveringer flere gange i ugen, så der er helt sikkert folk, der har spist de forurenede æg, siger Erik Poulsen.

Langsom reaktion

Den europæiske æggeskandale har efterhånden raset i et stykke tid, og derfor undrer det Erik Poulsen, at man ikke har opdaget de forurenede æg før nu. Tværtimod har det gentagne gange været oppe i medierne, at de forurenede æg ikke var kommet til Danmark.

Det var de så alligevel, og ifølge Erik Poulsen ligger ansvaret hos producenten, Danæg.

- Jeg kender ikke detaljerne for, hvordan vores producent har ageret i denne sag, men noget tyder på, at de ikke har været helt fremme i skoene, siger Erik Poulsen.

Fordi ansvaret ligger hos Danæg, er det også dem, der betaler omkostningerne ved en tilbagekaldelse som denne. Derfor er det ikke en dyr sag for BC-Catering Grossisten, der ser på situationen med ro.

- Vi har fået en del henvendelser fra bekymrede kunder på grund af den massive mediebevågenhed, men som jeg ser det, er der ikke tale om en specielt alvorlig sag, siger Erik Poulsen og henviser til Fødevarestyrelsens udtalelser om, at det ikke er decideret farligt at spise de forurenede æg.

  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
Kloden rundt: Trods æggeskandale strømmer belgierne til omelet-festival

Kloden rundt: Trods æggeskandale strømmer belgierne til omelet-festival

Fødevarestyrelsen finder yderligere 6,9 ton forurenede æg

Forurenede æg er solgt i sandwich og salat i danske butikker

Forurenede æg er solgt i sandwich og salat i danske butikker