Transportminister fordømmer rød flyafgift


Transportminister fordømmer rød flyafgift

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det vil skabe antivækst, siger transportminister om S-SF's plan om en ny afgift på 75 kroner på flybilletter.

Det vil bremse den økonomiske vækst og alligevel ikke hjælpe på klimaproblemerne, hvis en S-SF-regering indfører en afgift på 75 kroner per flybillet.

Det siger transportminister Hans Chr. Schmidt (V) til afgiften, som de to partier varsler i deres fælles valgoplæg, Fair Forandring.

- Det er den forkerte vej at gå, hvis man vil have vækst, siger transportministeren.

S-SF kalder afgiften for en klimaafgift under overskrifter om, at sundhedsskadelig forurening skal bekæmpes ved, at det kan betale sig at vælge grøn transport - ligesom den kollektive trafik skal udbygges markant.

- Sådan en passagerafgift vil få flyselskaber til at aflyse afgange fra lufthavnene, som så vil tabe arbejdspladser, mens erhvervslivet vil lide under de dårligere forbindelser.

- Og Københavns Lufthavn risikerer gå glip af vigtige internationale ruter, siger transportministeren.

Han mener heller ikke, at miljøet får særlig gavn af det, hvad angår indenrigsflyvningen, fordi folk "så bare tager bilen".

- Og biltrafik forurener mere end de propelfly, der flyver på indenrigsruterne, siger Hans Chr. Schmidt med henvisning til beregninger, som konsulentfirmaet COWI har lavet for Transportministeriet.

- Det vil skabe antivækst, hvis deres mål er, at afgiften skal få færre til at flyve. Og det kan de lige så godt sige lige ud.

- For hvis de tror, at det samme antal passagerer vil blive ved med at flyve, så vil det jo ikke gavne miljøet, siger transportministeren.

S-SF's klimaafgift på flybilletterne skal ifølge planen indbringe statskassen 0,7 milliarder kroner.

Transportminister fordømmer rød flyafgift

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce