Transportmesse med vokseværk

Kaj Pedersen.
Foto: Peter Leth-Larsen

Transportmesse med vokseværk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mens andre aflyser i krisens navn, så har Ejby-filialen af VBG Group med succes fremrykket deres transportmesse "Vestfyn Trækker" med et år. Hver en kvadratmeter på messen er udsolgt

Normalt har Kaj Pedersen fra VBG Group travlt med at servicere og rådgive kunder om firmaets koblingssystemer til lastbiler.

Men netop i disse dage er der ikke rigtig noget på den store industrimatrikel i Ejby, der er normalt. Og slet ikke for Kaj Pedersen.

Han har nemlig rygende travlt med at blive klar til det helt store rykind i næste uge. Her står VBG Group nemlig bag transportmessen Vestfyn Trækker, hvor 72 udstillere lørdag og søndag viser kraner, opbygninger, lastbiler og meget andet frem for publikum.

- Langt de fleste har konen eller kæresten med. Men det er ikke en truckermesse med cowboystøvler og fine lakeringer. Det er praktisk og seriøst, fortæller Kaj Pedersen, som i år har reserveret standpladser til blandt andre Rigspolitiets Tungtvognsafdeling, Autohuset Vestergaard, Man og Iveco fra Odense.

Egentlig var det slet ikke meningen, at Vestfyn Trækker skulle holdes i år. Men da Messecenter Herning aflyste deres store transportmesse, så tog de fem ansatte i VBG Group i Ejby en hurtig beslutning og fremrykkede hele forestillingen et år.
Transportmessen i Ejby er vokset år for år. 2009 bliver det foreløbige højdepunkt. Her ses pladsen i 2008.
Transportmessen i Ejby er vokset år for år. 2009 bliver det foreløbige højdepunkt. Her ses pladsen i 2008.
Foto: Privat

Ingen struds her

Det har vist sig at være et godt valg. Opbakningen har været overvældende.

Efter godt en måned var standpladserne udsolgt, og VBG har store forventninger til besøgstallet.

- Selv om der er krise, skal man stadig vise flaget. Man kommer ingen vegne ved at grave sig ned, mener Kaj Pedersen.

Han har arbejdet i firmaet i 21 år og ser messerne som en rigtig spændende udfordring, hvor han bruger sine tidlige erfaringer fra jobbet som lagermand i firmaet. Alt skal nemlig stå på rette plads, for at det kommer til at gå op.

- Det er en mindre militær operation, siger Kaj Pedersen, som altså også var med, da messe-tanken opstod i forbindelse med firmaets 25 års jubilæum i år 2000.

Skulle der være reception? Fest?

De traditionelle ideer blev forkastet til fordel for to dage, hvor VBG Groups kunder fik mulighed for at udstille deres produkter.

Det endte med 25 udstillere og 1200-1500 besøgende. På trods af at det næsten ramlede ind i mors dag, hvor mange vognmænd havde travlt med at køre blomster.

- Vores direktør sagde: Det gør vi aldrig igen, fortæller Kaj Pedersen.

Men udstillerne blev ved med at presse på. Og i 2004 gik VBG Group med på den igen.

Siden er messen vokset og vokset. Med 2009 som det foreløbige højdepunkt.

Hver en kvadratmeter på VBG’s grund bliver udnyttet, når messen åbnes den 16. maj.

- Havde vi haft det dobbelte areal, kunne vi sælge det, mener Kaj Pedersen.

Men hegnet om matriklen skaber begrænsninger, og velvillige naboer låner allerede græs ud til parkering.

VBG Group tjener ikke noget på selve messen. Målet er, at den skal gå i nul. Til gengæld høster den lokale idrætsklub GV Ejby, som hjælper med logistikken, det økonomiske overskud fra madteltet.

Der, hvor VBG Group for alvor får noget ud af anstrengelserne, er på goodwill og markedsføring. Udstillerne er for de flestes vedkommende kunder i den daglige butik, og klapper det hele på messen, så er det med til at vise VBG Group fra sin bedste side.

- Så det er livsvigtigt, at det fungerer, siger Kaj Pedersen, som i de sidste dage op til messen svarer på mobilen i alle døgnets lyse timer.

- Det her kunne ikke lade sig gøre, hvis ikke det var fordi, vi brændte for det, mener Kaj Pedersen.

Transportmessen

finder sted på Industribuen i Ejby den 16.-17. maj. Billetter kan købes på pladsen for 50 kroner.

Transportmesse med vokseværk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce