Trafikkaos på Lindøværftet

Det kniber åbenbart for nogle medarbejdere på Lindøværftet at huske færdselsreglerne, når de færdes på værftet. Nu skal skilte og striber hjælpe med at skille hård og blød trafik.

Trafikkaos på Lindøværftet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Arbejdstilsynet har givet påbud om, at værftet indfører færdselsregler, der skiller trafikken

Cyklister, der kører mod færdselsretningen, medarbejdere, der færdes under kraner, mens truck kører rundt mellem den gående trafik.

Det er hverdagen på Lindøværftet, og ligesom i den rigtige trafik uden for værftet, kan det give anledning til farlige situationer.

Derfor har værftet netop fået påbud af Arbejdstilsynet om at hyre en arbejdsmiljø-rådgiver, der skal godkende, at værftet indfører effektive færdselsregler til at skille gående og kørende trafik.

Inden årsskiftet skal Lindøværftet have en færdig plan for, hvordan man vil sikre sig bedst muligt mod, at de bløde trafikanter - medarbejderne - undgår påkørsel og farlige situationer.

Under Arbejdstilsynets besøg på værftet i slutningen af maj oplevede tilsynets folk, hvordan truck, specielle køretøjer og gummigeder benyttede kørearealerne, mens cyklende og fodgængere krydsede vejen efter behov, og cyklister kørte mod færdselsretningen.

På dokkanten belastes trafikken yderligere af kraner, der kører i skinnespor mellem den øvrige trafik. Et specielt problem er, når de ansatte skal til og fra mandskabskantinen. Så vælger de fleste naturligt nok den korteste vej.

Trafikkaos ved kantinen

- Færdslen til kantinen foregik ved at krydse vejen, hvor det var mest passende, således at krydsning af vejbanen blev foretaget den vej, som situationen lagde op til, skriver Arbejdstilsynet i forbindelse med påbuddet.

Netop den manglende adskillelse af trafikken kan fremkalde farlige situationer, pointerer Arbejdstilsynet.

- Der er ikke på uden- og indendørsarealer etableret nogen form for visuel adskillelse af kørende og gående trafik i form af afmærkninger, der viser, hvor gående/kørende skal færdes bortset fra et enkelt fodgængerfelt ved hovedporten samt markeringer ved dokken, skriver tilsynet.

Det hører dog med, at Lindøværftet faktisk var i gang med arbejdet selv.

Arbejdet er i gang

Sikkerhedschef Søren Rask har oplyst Arbejdstilsynet om, at man allerede har haft kontakt til Jern- og Metalbranchens BST for at adskille trafikken.

Arbejdstilsynet fik også udleveret en rapport med forslag til, hvordan man kan løse problemet, men værftet havde ikke taget stilling til løsningsforslagene. Det skal som nævnt nu ske med en ekstern miljøkonsulent ved hånden.

Trafikkaos på Lindøværftet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce