Trængte kommuner napper skattelettelse


Trængte kommuner napper skattelettelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

17 kommuner sætter grundskylden op, og dermed risikerer mange boligejere at gå glip af en stor del af de nye skattelettelser.

Hvis man har hus det forkerte sted, risikerer man at gå glip af store dele af det nye års skattelettelser, skriver Politiken tirsdag.

En række kommuner har nemlig valgt at skrue kraftigt op for ejendomsskatten på boliggrunde, den såkaldte grundskyld, for at få dækket et hul i deres kasse.

- Her ligger en skattestigning, som der ikke tales meget om. Det er oplagt, at nogle kommuner har brugt det her som alternativ til at hæve personbeskatningen, som er låst af skattestoppet, siger vicedirektør Jan Knøsgaard fra Realkreditrådet til Politiken.

17 af landets 98 kommuner sætter grundskylden op i år. Da grundværdierne samtidig stiger, giver det landets kommuner en ekstra milliard kroner. Det viser beregninger fra Realkreditrådet.

De højeste stigninger i grundskylden rammer husejere i Hjørring, Køge, Skanderborg og Lejre. I Køge Kommune stiger grundskylden med fire promille i det kommende år, hvilket får grundskylden til at stige fra 7846 til 9583 kroner i gennemsnit.

De ekstra penge fra borgerne skal betale for, at lokalpolitikerne har brugt for mange penge.

- Sidste sommer kunne vi konstatere, at vi havde en ubalance på 150 millioner kroner. Det skyldes, at vi har fejlvurderet budgettet, og det retter vi nu op på ved serviceforringelse og skattestigninger. Baggrunden for, at vi har valgt at hæve netop grundskyldspromillen, er, at vi i forvejen havde Danmarks tredjelaveste, siger Køges borgmester, Marie Stærke (S).

Trængte kommuner napper skattelettelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce