Toyota først på fyn med omsyn

Jan Hansen fra Toyoto i Odense, Erik Hansen Automobiler A/S, er parat til at foretage omsyn. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg

Toyota først på fyn med omsyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Toyota på Stærmosegårdsvej i Odense, Erik Hansen Auto- mobiler er som den første nybilforhandler på Fyn blevet autoriseret til at foretage omsyn for Statens Bilinspektion.

De nye regler, der giver visse private bilforhandlere og værksteder adgang til at foretage omsyn, trådte i kraft 1. september, oplyser Statens

bilinspektion.

Flere andre fynske bilforhandlere og autoværksteder er allerede ved at blive autoriseret til at foretage omsyn, men for at få tilladelsen kræver det for det første, at bilfirmaerne selv søger om godkendelse, dernæst at de sender repræsentater for firmaernes tekniske personale på kursus hos Bilinspektionen.

Gratis, men...

- Et omsyn koster 250 kroner, men vi foretager omsynet gratis, hvis det indebærer, at de eventuelle fejl og mangler bliver udbedret på vores værksted. Vælger kunden derimod at få fejlene rettet efter regning på et andet værksted, skal de 250 kroner falde ved omsyn hos os, siger Jan Hansen fra Erik Hansen Automobiler, der nævner et eksempel:

Det er nok til at slippe for udgiften på de 250 kroner for omsyn hos os, hvis der blot skal udskiftes et par pærer, som kunden betaler for. Det

samme gælder, hvis reparationen - for at bilen kan blive godkendt - for eksempel løber op i 6000 kroner, forklarer Erik Hansen.

Fra dag til dag

- Vi har næsten ikke ventetid, så i realiteten kan en bil, som netop er blevet visiteret til omsyn køre direkte fra synshallen hen til os og få foretaget omsynet samme dag. Omsynet skal ifølge reglerne ske inden for en måned.

- Naturligvis foretrækker vi som Toyota-forhandler at syne vore egne mærker, men kommer der biler af andre mærker, klarer vi også det, hvis ikke omsynet kræver en særlig teknik, som vi ikke besidder.

I så fald henvises kunden af det fremmede mærke til bilmærkets eget specialværksted, siger Jan Hansen.

Toyota først på fyn med omsyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce