Totalkredit taber pusten


Totalkredit taber pusten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter gennem længere tid at have været realkreditbranchens hurtigst voksende selskab har Totalkredit tabt pusten.

Nye tal fra Realkreditrådet viser, at Totalkredit målt på selskabets andel af realkreditinstitutternes obligationsrestgæld i tredje kvartal er vokset mindre end den hidtidige toer, Nordea Kredit.

Totalkredit er fra andet til tredje kvartal i år kun vokset med 0,2 procent, mens Nordea Kredit i perioden er vokset med 0,3 procent. De "gamle" institutter, Realkredit Danmark, Nykredit og BRFkredit, er i lighed med tidligere alle gået tilbage, mens DLR Kredit gik en smule frem.

Som forklaring på Nordea Kredits succes nævner selskabets administrerende direktør, Palle O. Nielsen, at det gennem en meget lang periode har været en fordel for boligejerne at omlægge deres lån.

- Det har givet os tid til både at konvertere egne realkreditkunders lån og gå efter Nordea-kunder med lån i de konkurrerende institutter, siger Palle O. Nielsen til Ritzau.

Nordea Kredit har som mål at yde realkreditlån til alle Nordeas kunder. Banken har på privatområdet en markedsandel på omkring 20 procent. Nordea Kredits nettoudlån er i år øget med 18 milliarder kroner, og Palle O. Nielsen forventer, at selskabets nettoudlån ender på op mod 23 milliarder kroner i nettoudlån.

Nordea Kredits andel af obligationsrestgælden ligger ved udgangen af september på 9,6 procent, og selskabet er dermed tæt på at indhente BRFkredit, der ligger på 9,7 procent. Totalkredits andel er 11,1 procent. Nykredit, der i juni købte Totalkredit, ligger på 30,0 procent, mens det Danske Bank-ejede Realkredit Danmark ligger på 34,9 procent.

Totalkredit taber pusten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce