Banken med hovedsæde i Aarup tjener flere penge på driften. Det nye årsregnskab er det bedste siden 2008.

Med et resultat før skat på 24 millioner leverer banken sit bedste regnskab i mange år. Faktisk er der tale om det bedste årsregnskab, siden finanskrisen rullede tilbage i 2008.

- Det er altid dejligt, når det går den rigtige vej. Vi har jo kæmpet med nogle lidt andre resultater i en periode. Men samtidig er vi også i stand til at levere gode resultater på basisindtjeningen, som også har været stigende, siger bankens administrerende direktør, Ivan Sløk.

Basisindtjeningen, der er et udtryk for den basale bankdrift, er forbedret med 9,4 millioner kroner og lander dermed på 54 millioner. Det svarer til en stigning på 21 procent.

Bankens nedskrivninger stiger med en smule, så de i 2015 udgjorde 37,3 millionerkroner mod 36,1 millioner året før. Her er det især landbruget, der står for den største del af bankens tab. Ifølge Ivan Sløk udgør den kriseramte sektor 85 procent af nedskrivningerne.

- Afregningspriserne på mælk og svin har været faldende, og umiddelbart er der ikke udsigt til en bedring, så jeg vil da ikke afvise, at der kommer flere tab i 2016, siger direktøren,

Kursreguleringerne er positive og stiger til 7,4 millioner kroner mod 5,8 millioner året før. Stigningen skyldes især salget af en investeringsejendom i Odense NØ, der påvirker posten positivt med 4,6 millioner kroner.

  • Bach-Laursen_Thomas_(2015)_014

    Af:

    Journalist, HD(A). Er skrivende på erhvervsredaktionen. Uddannet fra SDU i 2005 med praktik på Dagbladet Børsen. Har tidligere været på lokalredaktionen i Kerteminde, hvor også tovholderfunktionen på Kerteminde Ugeavis blev udfyldt over flere omgange. Senest da avisen blev relanceret i 2011. Siden blev der lavet nyheder til Fyens.dk og trukket i snorene bag tillægget Man:d, der i dag går under navnet Gear. Tjente de første lommepenge på en afløsertjans som avisbud. Gæt selv hvilket blad.

Mere om emnet

Se alle
Bedre end ventet: Totalbanken opjusterer sit 2015-resultat

Bedre end ventet: Totalbanken opjusterer sit 2015-resultat

Fremgang: Fynske bankkunder bedre til at betale

Fremgang: Fynske bankkunder bedre til at betale

Halvår: Totalbanken øger forventningerne til 2015

Halvår: Totalbanken øger forventningerne til 2015