Brian Kej startede op for sig selv i april og beskæftiger seks tømrere i sit firma.

Tingene har endnu ikke helt fundet deres rette pladser i lokalerne på Industrivej 4 i Nørre Broby, men tømrersvendene er allerede i fuld gang. Den 1. april startede Brian Kej som selvstændig tømrermester, og det fejres med en reception på fredag.

Det er ikke spor nyt for Brian Kej at have sit eget firma. Han har tilbragt en stor del af sit arbejdsliv hos tømrer- og entreprenørfirmaet Arne Brunholm A/S, der dog gik konkurs i 2011.

Efterfølgende startede Brian Kej i samarbejde med Kim Nielsen og Carsten Hedelund firmaet Pyro3, der levede af tømreropgaver og salg af brandpartier. I april valgte de tre dog at gå hver sine veje.

- Det foregik i fuldstændig fred og fordragelighed, og det var en beslutning, vi var enige om. Jeg er bedst til tømrerarbejdet, og det kan jeg koncentrere mig 100 procent om nu, siger Brian Kej.

Nok at lave i nyt firma

Brian Kej var dog ikke i tvivl om, at han ville fortsætte som selvstændig.

- Jeg har det bedst med selv at kunne bestemme og få at vide, når tingene går godt og skidt, siger han.

Han lejede sig ind i lokalerne på Industrivej, og i dag beskæftiger han seks tømrere, mens hans hustru sidder på kontoret. Tre af tømrerne er fulgt med fra Pyro3, mens tre er nye i Brian Kejs fold.

- I Pyro3 deltog jeg også i at sælge brandpartier, og det tog noget tid. I mit eget firma har jeg større mulighed for at komme med ud til kunderne og følge mere med i, hvad der foregår, siger han.

Klar til at vokse

Brian Kej og hans tømrersvende har nok at se til. Nye kunder kommer til, og alle tømrerkunderne er flyttet med over fra Pyro3.

- Vi har travlt, faktisk er der flere opgaver, end vi kan nå, så jeg låner af og til lidt arbejdskraft hos mindre tømrermestre. Det fungerer godt, forklarer han.

Brian Kej afviser ikke, at firmaet skal hyre flere tømrere.

- Men vi skal ikke være flere end max 10, så jeg stadig kan styre firmaet selv, slår han fast.

Fortryder ikke Pyro3

Brian Kej glæder sig over at kunne koncentrere sig fuldt ud om tømrerarbejdet, men fortryder ikke tiden med Pyro3.

- Det var ligesom den chance, der var efter Brunholm. Nu var tiden bare til, at vi gik hver for sig igen. Og man får altid noget erfaring ved at starte et firma op, som man kan tage med sig.

Selvom tømrerfirmaet har været i gang siden april, vælger Brian Kej alligevel at markere opstarten nu.

- Der er stadig mange, der undrer sig over, hvordan det hele hænger sammen, så derfor markerer vi det, forklarer han.

Receptionen, der er for kunder og forretningsforbindelser, finder sted på fredag den 29. august klokken 13-17, hvor Brian Kej er vært ved pølser og fadøl på Industrivej 4.

  • Billede

    Af:

    Journalist på Faaborg-Midtfyn-redaktionen. Skriver til Fyns Amts Avis, Fyens Stiftstidende, Ugeavisen Faaborg, fyens.dk og mitfyn.dk.