Tilsyn: Bankrådgivere er for dårlige


Tilsyn: Bankrådgivere er for dårlige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En del bankrådgivere har så lidt viden om investering, at de ikke kan rådgive om helt almindelige investeringsprodukter. Det konkluderer Finanstilsynet.

Alt for mange bankrådgivere kan ikke deres kram, når det gælder rådgivning af investeringsprodukter.

Det konkluderer Finanstilsynet i en ny undersøgelse, myndigheden har foretaget i tilfældigt udvalgte filialer i 12 store og små pengeinstitutter.

Annette Bjaaland Andersen, kontorchef i Finanstilsynets Forbrugerkontor, påpeger, at der i den ene ende af skalaen er en mindre gruppe rådgivere, der har stor paratviden og er gode til at formidle kompliceret stof.

- Men i den anden ende af skalaen er der en gruppe, som tilsyneladende selv ofte har svært ved at forstå det, de skal formidle til kunderne, siger hun i en pressemeddelelse.

Kontorchefen pointerer dog, at den manglende viden ikke går ud over kunderne.

Undersøgelsen viser nemlig, at central styring fra bankernes hovedsæder og brug af IT-værktøjer til rådgivning betyder, at kunderne alligevel får et investeringsforslag, der svarer til deres risikoprofil og investeringshorisont.

De 12 banker var alle orienteret om Finanstilsynets besøg og havde samtidig også mulighed for at udpege den kunderådgiver, tilsynet skulle tale med.

Finanstilsynet vil bruge undersøgelsens resultater i arbejdet med at etablere en certificeringsordning for pengeinstitutternes investeringsrådgivere.

Tilsyn: Bankrådgivere er for dårlige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce