Med knap en fjerdel af stemmerne har Danske Ølentusiaster kåret en øl fra Midtfyns Bryghus til Årets Danske Ølnyhed i 2015.

Blandt 1200 nye, danske øl har Midtfyns Bryghus netop vundet prisen for Årets Danske Ølnyhed, kåret af Danske Ølentusiaster.

Sejrsøllen, der løb med knap en fjerdedel af stemmerne blandt de fem øl i finalen, er bryggeriets Russian Imperial Stout. Den vandt i kategorien for øl med en alkoholprocent på mere end seks.

Og alkoholprocenten har måske været en afgørende faktor, for med sine 11 procent alkohol, er Russian Imperial Stout den stærkeste øl blandt de fem finalister.

Men det var tæt løb. Nummer to, Amager Bryghus' Batch 1000, fik 24 procent af stemmerne mod Midtfyns Bryghus' 24,1 procent.

Fjerde sejr til Midtfyns Bryghus

Siden Danske Ølentusiaster begyndte med kåringen af Årets Danske Ølnyhed, har fynske bryggerier hevet adskillige sejre hjem.

Det er nu fjerde gang, Midtfyns Bryghus vinder. Tidligere har bryghuset vundet med Fisherman's Ale Rough Snuff Håndbryg i 2010, Chili Stout i 2009 og Imperial Stout i 2007.

I årets finale for øl med seks procent alkohol eller derover, slog Midtfyns Bryghus Amager Bryghus, Thisted Bryghus og Bryggeriet Vestfyen, som var repræsenteret med øllen Frejdahl Roulv.

Årets Danske Ølnyhed findes ved, at medlemmerne af Danske Øltentusiaster i løbet af året laver en liste over alle nye danske øl. Herefter stemmes der, og de fem favoritter går videre til finalen.

Mere om emnet

Se alle
5
Russiam Imperial Stout: Midtfyns Bryghus vandt pris med kun én stemme

Russiam Imperial Stout: Midtfyns Bryghus vandt pris med kun én stemme

1
Bedste ølnyhed: Midtfyns Bryghus vandt med stærk russer

Bedste ølnyhed: Midtfyns Bryghus vandt med stærk russer