Jimmy Andersen og Søren Lind har som tillidsvalgte hos Danish Crown i Faaborg været dem, der tog imod frustrationerne fra de mange ansatte, efterhånden som lukningen kom tættere på. De har taget det sure med det søde, men det har ikke altid været lige sjovt.

Der har været dem, der var vrede, dem, der græd, dem, der var frustrerede og dem, der var rasende.

De to tillidsvalgte Jimmy Andersen og Søren Lind har lagt deres bredskuldrede, uniformsstribede skuldre til alle sindsstemninger i løbet af de to år og 30 dage, der er gået, siden ledelsen i Danish Crown meldte ud, at Faaborgafdelingen skulle lukke i første kvartal af 2016.

Nu fortæller de, hvordan de har oplevet tiden frem mod lukningen.

- Til at starte med var alle i chok. En form for chok. Direktøren Søren Eriksen havde få måneder forinden stået foran 3-400 mennesker i kantinen og sagt at Faaborg ser ikke ud til at være truet af lukning. Under to måneder efter siger de så, at Faaborg lukker, siger Jimmy Andersen.

Konen vidste ingenting

Han blev selv orienteret om lukningen kort før julen ’13 og gik med hemmeligheden indtil den 13. januar, hvor han sagde til sin kone, at der nok ville komme noget i radioen om slagteriet dagen efter. Først da hun spurgte ind til det, fortalte han, at hans arbejdsplads gennem små 20 år skulle lukke.

- Der var ingen grund til, at resten af familien skulle have ødelagt julen, bare fordi jeg havde fået ødelagt den en lille smule, siger han.

På det tidspunkt anede han ikke, hvilke reaktioner, han de næste to år skulle lægge ryg til som tillidsmand for de omkring 400 ansatte i produktionen.

- Man må tage det sure med det søde. Men det har sgu et eller andet sted været mest surt. Ikke på grund af lukningen, men på grund af, hvordan folk har reageret, og det hænger selvfølgelig sammen. De har troet, at vi kunne en hel bunke herinde fra. Der har været meget, vi skulle lægge ryg til, siger han og bliver suppleret af sin tillidsmandskollega.

- Vi har stået i forreste række i forhold til at tage tæskene, selv om vi i bund og grund ikke har noget med de her beslutninger, der er taget, at gøre. Det er os, der kommer til at stå som dem, de læsser af på i første omgang. Ikke en gang lederne får så meget, for dem ved de godt, de ikke kan gå til, siger Søren Lind, der indtil fredag havde titel af arbejdsstudietillidsmand.

Læs hvordan de to tillidsvalgte selv har overvejet at smutte undervejs i det to år lange forløb siden lukningen af slagteriet blev en kendsgerning og hvad de vil lave, når også deres job om ni måneder er væk på mitfyn.dk

  • Af:

    Jeg er erhvervsjournalist på Fyens Stiftstidende og fyens.dk. Mit primære stofområde er arbejdsmarkedsstof, men jeg skriver også om andre businessområder. Jeg er uddannet journalist i 2004 og har siden læst statskundskab på kandidatniveau.Jeg blev ansat på Fyens Stiftstidende i februar 2014, og har i en periode fungeret som nyhedschef. Tidligere i min karriere har jeg været ansat på Ritzaus Bureau og Ekstra Bladet. Jeg bor i Odense med min mand og vores to børn.

Mere om emnet

Se alle
2
Efter 50 afslag fik Anette job

Efter 50 afslag fik Anette job

Håb for fyrede slagteri-arbejdere

Håb for fyrede slagteri-arbejdere

3
Badeland eller torvehal?: Slagterigrunden i Faaborg er på dagsordenen

Badeland eller torvehal?: Slagterigrunden i Faaborg er på dagsordenen