Tillidsfolk står frem: Elendig sikkerhed på d’Angleterre


Tillidsfolk står frem: Elendig sikkerhed på d’Angleterre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Renoveringen af luksushotellet kostede stilladsarbejder livet. Men det var flere andre gange ved at gå galt.

Luksushotellet d'Angleterre i København genåbner i næste uge som et af Danmarks fineste hoteller. Men bag de nyrenoverede facader på Kongens Nytorv gemmer sig en barsk historie, skriver Avisen.dk.

Danske og udenlandske håndværkere har løbet en usædvanlig høj risiko, mens ethvert forsøg på at kritisere det farlige arbejdsmiljø er blevet forsøgt druknet.

Det fortæller to tidligere tillidsfolk, der nu står frem i Avisen.dk og retter en hård kritik mod et af landets største entreprenørfirmaer, Pihl & Søn.

- Sikkerheden på d'Anglettere var elendig, siger Christian Sørensen, som var tillidsmand for murerne på d'Angleterre-byggeriet fra foråret 2012 frem til, at han blev fyret i oktober.

- Vi havde fra starten sagt til hinanden, at nogen ville dø. Og vores krav om forbedringer blev fuldstændig ignoreret, tilføjer han.

Sammen med Christian Nielsen, arbejdsmiljørepræsentant på pladsen, har han fået erstatning på 75.000 kroner for uberettiget fyring. Inden fyringen havde de to gentagne gange forsøgt at advare ledelsen mod livsfarlige sikkerhedssvigt på pladsen.

I januar mistede en 32-årig stilladsarbejder livet, da han styrtede gennem et plastiktag, hvor han stik imod sikkerhedsproceduren fjernede sne uden brug af faldsikring.

Sagen behandles fortsat i Arbejdstilsynet, og der er endnu ikke fældet dom eller placeret et endeligt ansvar for ulykken.

Men forud for dødsulykken var det flere gange ved at gå rigtig galt. Det viser en gennemgang af forløbet, som Avisen.dk har foretaget ved aktindsigter og interviews med centrale kilder.

Blandt andet var en udenlandsk nedrivningsarbejder i overhængende livsfare, da han i juni sidste år faldt gennem et hul i gulvet, som kun var dækket til med et stykke støvet plast.

Kort forinden udstedte Arbejdstilsynet et af mange strakspåbud, fordi en container i tredje sals højde dinglede ukontrolleret fra en kran og bragte byggearbejdere på det nærliggende stillads i fare.

Som hovedentreprenør er det firmaet Pihl & Søn, der har haft ansvaret for at koordinere sikkerheden mellem et større antal danske og udenlandske underentreprenører, som har deltaget i renoveringen.

- Pihl tager sikkerheden for vores ansatte meget seriøst, siger underdirektør Bo Svendsen.

- Jeg vil understrege, at der er gjort et stort stykke arbejde for at forbedre sikkerheden på byggepladsen, tilføjer han.

Tillidsfolk står frem: Elendig sikkerhed på d’Angleterre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce