Tillidsfolk: Udsigt til lave lønstigninger

Klejnsmed Jan Schefmann regner ikke med en lønstigning i den kommende overenskomst. - Det vigtigste for mig er, at vi ikke får trukket fleksible arbejdstider ned over ørerne, så vi lige pludselig kan risikere at skulle arbejde 50 timer den ene uge og 30 timer den anden uge uden at få noget ekstra for det, siger han.
Foto: Kim Rune

Tillidsfolk: Udsigt til lave lønstigninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Krisen har sat sig tydelige spor på de fynske arbejdspladser. De fleste tillidsfolk har meget beskedne forventninger til de overenskomstforhandlinger, der starter i dag.

I februar 2007 var Danmark på toppen af en højkonjunktur, og der var solide lønstigninger til alle ansatte på det private arbejdsmarked, da der blev indgået en tre-årig aftale.

Sådan kommer det ikke til at gå, når aftalen nu skal fornyes.

Halvandet års økonomisk krise, stigende arbejdsløshed og talrige job, der enten er nedlagt eller røget til udlandet, har efterladt et skræmmende spor på de fynske arbejdspladser, og forventningerne til de overenskomstforhandlinger, der starter i dag, er yderst beskedne. Det viser en rundspørge, som Fyens Stiftstidende har foretaget blandt tillidsfolk på 17 større fynske virksomheder.

- Med den krise, vi er i, og i konkurrence med Østen, kan vi ikke blive ved at arbejde os op i luften med højere lønninger - vi må gå på kompromis og finde nogle andre ting at slås for, siger f.eks. tillidsmand Flemming Rasmussen fra SH Group i Svendborg.

Tillidsmand Per Lauritzen fra Skako Industries A/S slår samme tone an.

- Det bliver svært, det bliver uhyggelig svært. Den her krise har bidt sig fast, og jeg tror ikke, vi skal forvente mere end de 2,5-3 procent, som kan bevare reallønnen, siger han.

I alt skal cirka 600.000 privat ansatte have ny overenskomst, og der indledes med forhandlingerne mellem CO-Industri og Dansk Industri.

Senere skal der forhandles på en række andre områder, men typisk er det takterne fra denne første forhandling, der danner præcedens.

Frygter for jobbet

Blandt de fynske tillidsfolk spores der en reel frygt for, at flere arbejdspladser kan mistes, og mange er tilfredse med at bevare reallønnen og så måske få et plus eller to på nogle mere bløde områder.

- Generelt ligger fokus på, at virksomheden skal overleve. Vi har allerede været igennem én fyringsrunde, der tog hårdt på os, så folk har ikke de store forventninger, siger Lone Frøkjær fra Ardo A/S.

3F-kollega i Wittenborg ApS, Berit Duebæk, har også sagt farvel til mange kolleger i de senere år, men hun mener dog, at der skal spilles lidt skarpere ud.

- Selvfølgelig skal vi have noget på bordet. Jeg ved godt, at arbejdsgiverne slår på tromme for, at det skal vi ikke have, men især vores skifteholdsarbejdere skal have noget mere, og så skal vi have sat fokus på uddannelse. Det koster selvfølgelig også penge, men uden uddannelse kan vi ikke overleve i den industri, jeg kommer fra. Hvis vi skal kunne matche Asien, er det på uddannelsesniveau. Ellers mister vi den sidste industri i Danmark, siger hun.

Tillidsfolkene peger også på bedre pensionsforhold, mere tryghed i ansættelsen, forbedrede ferievilkår og mere fleksibel arbejdstid, som blødere områder, der kan forhandles om.

Tillidsfolk: Udsigt til lave lønstigninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce