Plasticfabrikken Trioplast går tilbage for andet år i træk.

Det er svært for Nyborg-virksomheden Trioplast at leve op til de gode resultater, som den tidligere har leveret.

I 2015 blev overskuddet godt og grundigt ødelagt af et stort tab.

En kunde i England gik konkurs og betalte ikke sine regninger hos Trioplast. Det kostede fynboerne otte millioner kroner.

Langt under 2013

Det fremgår af regnskabet for 2015, som virksomheden offentliggjorde torsdag.

Tabet var med til at sende resultatet af årets drift ned på 12 millioner kroner. Det er fire millioner mindre end året før og 18 millioner kroner dårligere end i 2013.

Ifølge virksomheden ville driften have givet betydelig fremgang, hvis man holder den engelske konkurs ude af regnestykket.

Mangel på plastic

Trioplast har også været plaget af en mangel på råvarer i hele plasticbranchen. Det har betydet, at virksomheden ikke har kunnet levere alle de ordrer, som dens kunder har afgivet.

Disse problemer skulle gerne være overstået, så ledelsen regner med, at overskuddet bliver forbedret væsentligt i 2016.

Trioplast laver blandt andet plasticfilm, som bruges til indpakning af store produkter i industrien - for eksempel baller med spagnum og hårde hvidevarer.

Desuden laver virksomheden affaldssække af genbrugsmaterialer.

Du kan se hele regnskabet ved at klikke på linket herunder.

  • Byline

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidende/Fyens.dk og skriver især artikler om det fynske erhvervsliv. Tidligere har jeg arbejdet på Dagbladet Børsen, Månedsmagasinet Penge og Privatøkonomi, Aalborg Stiftstidende og Dagbladet i Roskilde. Jeg er medlem af bestyrelserne for Odense Journalistforening og for KFUM-Spejderne Gråbrødre Gruppe i Odense. Jeg er født i Fredericia men bor nu i Åløkkekvarteret i Odense i et gammelt hus, som jeg ejer sammen med min kone, der er freelancejournalist og især arbejder for Fagbladet 3F. Vi har to voksne børn.