Tietgen sender elever uden elevplads til Tyskland: - Vi skal nedbryde den mentale grænse

Trine Ørebro (t.v.) og Lærke Bang har begge været i praktik på den tyske ø Sild, der ligger i Vadehavet. Til daglig går de på Tietgen PraktikCenter. Foto: Peter Skjødt Mygind

Tietgen sender elever uden elevplads til Tyskland: - Vi skal nedbryde den mentale grænse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tietgen Business har 140 elever i skolepraktik, fordi de ikke kan finde en elevplads. I Tyskland skriger erhvervslivet på flere elever. Derfor er Tietgen begyndt at sende deres elever i praktikforløb i Schleswig-Holstein - og det har allerede vist resultater.

Eleverne på Tietgen Business er mødt talstærkt op i skolens foredragslokale. På podiet står fire af deres skolekammerater, der just er vendt hjem fra et praktikophold på den nordtyske ferieø Sylt - eller Sild på dansk. Alle fire har indgået i STARFORCE. Det er et EU-støttet projekt, der under mottoet "Doppelt ist mehr" forsøger at forbedre mulighederne for erhvervs-, efter- og videregående uddannelse hen over den dansk-tyske grænse.

- Rent praktisk handler det om at løse den udfordring, at vi i Danmark har for mange elever, der ikke kan finde en elevplads, mens man i Tyskland har rigelige elevpladser, men mangler eleverne til at tage dem, siger projektleder på Tietgen Business, Jette Grønvald.

Problemet er åbenlyst, når man ser på Tietgen PraktikCenter, der tilbyder skolepraktik til dem, der står uden elevplads. Her går der på nuværende tidspunkt 140 elever. Ifølge Jette Grønvald er det et ønskescenario, hvis en stor del af disse har lyst til at indgå i STARFORCE-projektet.

- Vi håber på, at det her projekt kan skabe en naturlig udveksling mellem især Region Syddanmark og Schleswig-Holstein. Det kan vi kun gøre, hvis vi nedbryder den mentale grænse, der er mellem vores to lande.

Lærke fik tysk elevplads

27-årige Lærke Bang er en af de elever, der netop har afsluttet et STARFORCE-ophold på Sild. Hun går til daglig på Tietgen PraktikCenter, og for hende var tilbuddet om seks ugers praktik i Tyskland en kærkommen og spændende mulighed.

- PraktikCenteret er et rigtig godt tilbud, men man er selvfølgelig også meget interesseret i at komme ud i det virkelige erhvervsliv. Så når muligheden byder sig, er det med at slå til, siger Lærke Bang.

Lærke var seks uger i praktik i bogholderiet på et af Silds adskillige hoteller. Hun fremhæver, at særligt det tyske sprog var en udfordring.

- Jeg er meget perfektionistisk, så det irriterede mig, at jeg ikke kunne tale sproget så godt. Det gik mig på, at jeg ikke kunne udtrykke mine følelser og tanker på samme måde, som jeg kan på dansk. Men vi kunne trods alt godt forstå hinanden, og jeg havde for eksempel et timelangt interview med marketingschefen på tysk, som jeg klarede mig igennem, siger Lærke.

Faktisk gik praktikken så godt, at Lærke efterfølgende er blevet tilbudt en rigtig elevplads på hotellet. Her er Lærke dog stadig en smule forbeholden.

- Jeg kunne godt forestille mig at komme derned igen, men der skal lige gå noget tid. Det hele skal lige bundfælde sig, siger hun.

Tietgen sender elever uden elevplads til Tyskland: - Vi skal nedbryde den mentale grænse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce