Tidligere Nykredit-boss i spidsen for ejendomsudvalg


Tidligere Nykredit-boss i spidsen for ejendomsudvalg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Peter Engberg Jensen bliver formand for ekspertudvalg om ejendomsvurderinger.

Der er flere kendte ansigter blandt den gruppe af eksperter, der skal være med til at forme det kommende system for ejendomsvurderinger.

Peter Engberg Jensen, der tidligere på året trådte tilbage som koncernchef i Nykredit, kommer til at stå i spidsen for udvalget, hvor han får følgeskab af tre andre uafhængige eksperter.

Deriblandt er Preben Lund Hansen, der frem til udgangen af oktober er direktør i Sydbank.

- Det er ingen hemmelighed, at det er en vanskelig opgave at vurdere ejendomme. Derfor er det en kompliceret, men også en spændende udfordring at komme op med en løsning til et nyt, solidt og langtidsholdbart ejendomsvurderingssystem, siger Peter Engberg Jensen i en pressemeddelelse.

Rigsrevisionen kritiserede i august i skarpe vendinger Skats offentlige ejendomsvurderinger, som i omkring tre ud af fire tilfælde var fejlagtige i 2011.

I fire ud af 10 tilfælde var Skats vurdering for høj, hvilket kan have ført til, at boligejere har betalt for meget i skat.

Derfor har regeringen besluttet at suspendere vurderingerne fra 2013, som bygger på samme system. Udvalgets opgave bliver at finde frem til en model, der kan løse problemerne og give korrekte vurderinger i 2015.

Dermed fortsætter 2011-vurderingen med at danne grundlag for danskernes boligskat. Men hvis man i den kommende 2015-vurdering får vurderet sin bolig til en lavere pris end 2011, vil man få penge tilbage i skat.

Regeringen skønner, at danske boligejere står til at få omkring 1,2 milliarder kroner tilbage i skat på grund af fejl i ejendomsvurderingerne.

De resterende medlemmer af ekspertudvalget er Lisa Gronø, der er administrerende direktør i datterselskabet Property Finance under Finansiel Stabilitet, og Søren Leth-Petersen, som er professor ved Københavns Universitet.

Tidligere Nykredit-boss i spidsen for ejendomsudvalg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce