Thorning på charmeoffensiv


Thorning på charmeoffensiv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lars Løkke Rasmussen og Helle Thorning-Schmidt kommer med bud på økonomisk vækst hos Dansk Erhverv.

Hvor skal den økonomiske vækst komme fra?

Socialdemokraternes statsministerkandidat, Helle Thorning-Schmidt, havde svar parat, da hun tirsdag besøgte erhvervslederne på Dansk Erhvervs årsdag i Bella Center.

Thorning-Schmidt præsenterede dem blandt meget andet for fremrykning af offentlige investeringer for 10 milliarder kroner til gavn for den private beskæftigelse.

Et afskrivningsvindue, hvor virksomheder i 2012 kan afskrive 100 procent på investeringer i blandt andet nye maskiner - og det er idéer, som hun og SF-formand Villy Søvndal har hentet hos erhvervslederne selv.

- I to måneder har vi haft indgående samtaler med rigtig mange direktører i dansk erhvervsliv og er blevet inspireret til den vækstplan, vi har lagt frem.

- Jeg synes, vi har så mange gode forslag til, hvordan vi igen får sat gang i Danmark. Det kan godt være, jeg er på udebane, men mine forslag, tror jeg egentlig, falder i god jord, siger Helle Thorning-Schmidt.

Også statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) lagde vejen forbi og lovede erhvervslederne en vækstplan. Den forhandles i øjeblikket mellem regeringen, Dansk Folkeparti og Kristendemokraterne.

- Vi skal styrke eksporten til Asien og Sydamerika. Det skal være nemmere at drive virksomhed i Danmark, de mindre virksomheder skal blive større.

- Flere nystartede virksomheder skal bide sig fast, og Danmarks ekspertise på velfærdsservice skal gøres til en privat platform for eksport, siger Lars Løkke Rasmussen.

Statsministeren vil dog ikke komme med et bud på, hvornår VK-regeringen kan præsentere en samlet vækstpakke. Men han peger på, at et væsentligt bidrag for vækst i virksomhederne er orden i dansk økonomi og den netop indgåede reformaftale.

- Man kan hverken låne, beskatte eller spare sig til vækst. Man skal reformere sig til vækst, siger han.

Et langt stykke hen ad vejen har Løkke og Thorning de samme mål på en række punkter: De er blot uenige om midlet til at nå dem.

Thorning på charmeoffensiv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce