Thorning håber på hurtig aftale om vækstplan


Thorning håber på hurtig aftale om vækstplan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forhandlingerne går fornuftigt, men det er svært at nå en hurtig aftale, når mange partier er involveret.

På de danske virksomheder holder man lige nu øje med Finansministeriet for at få nyt om den vækstplan, som regeringen og de borgerlige partier forhandler.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) beder dog på sit ugentlige pressemøde erhvervslivet om tålmodighed:

- Jeg tror, det er vigtigt at huske på, at det er en meget stor pakke, vi har at gøre med her. Vi har vækstpakken, så har vi sideløbende kontanthjælpsforhandlingerne og SU'en.

- Hver især ganske, ganske store ting, som indeholder forlig med forskellige partier, og det er et stort puslespil, der skal falde på plads.

- Forhandlingerne forløber sådan set fornuftigt, men det er meget, meget vanskeligt, siger Helle Thorning-Schmidt.

I flere selskaber er man allerede begyndt at regne med lavere energiafgifter og en lempelse af selskabsskatten, selvom Lars Løkke Rasmussen (V), Kristian Thulesen Dahl (DF) og Lars Barfoed (K) endnu ikke er blevet enige med regeringen om en aftale.

Thorning forstår godt, at mange danske virksomheder ønsker, at aftalen bliver lukket hurtigt:

- Det er mig og min regering, der har lagt vækstplanen frem, så jeg er helt enig med dansk erhvervsliv i, at det er rigtig vigtigt, at vi får en vækstplan. Og jo hurtigere, jo bedre.

- Det er min forhåbning, at det lykkes snart. Det er ikke regeringen, der forhindrer, at det sker.

- Vi har jo lagt et færdigt forslag frem, men det er klart, at tingene skal forhandles, og jeg har respekt for, at de andre partier selvfølgelig også skal have sagt noget og være en stor del af forhandlingerne, siger Helle Thorning-Schmidt.

Søndag aften forventede Lars Løkke Rasmussen, at hele vækstplanen kunne være på plads i slutningen af denne uge. Men siden har spørgsmål til Dansk Folkeparti om udlændinges ret til SU som følge af en ny EU-dom sat tempoet i forhandlingerne ned.

Thorning håber på hurtig aftale om vækstplan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce