Thorborg sælger ud: Wupti.com kommer over til Bilka

Niels Thorborg
Foto: Morten Rode

Thorborg sælger ud: Wupti.com kommer over til Bilka

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ejeren af L'Easy sælger Wupti til Dansk Supermarked.

Odense-forretningsmanden Niels Thorborg har solgt sin internetbutik Wupti.com.

Køber er Dansk Supermarked, der blandt andet omfatter Bilka, Føtex og Netto. Wupti.com skal drives sammen med koncernens andre netbutikker, blandt andet Bilka.dk.

Wutpi.com er en internetbutik, der handler med mange former for elektronik til hjemmet - blandt andet hårde hvidevarer, computere, tv og meget andet.

Niels Thorborg, der blandt andet ejer L'Easy og OB-selskabet Odense Sport & Event, er ellers mest kendt for at købe op.

Den rette ejer

Niels Thorborg udtaler sig i en pressemeddelelse.

- Vi har haft et kort og intenst forhandlingsforløb, og jeg er overbevist om, at de muligheder, som Dansk Supermarked og wupti.com har sammen, vil betyde, at Wupti.com bliver styrket i de kommende år, siger han.

- Det vil være til glæde ikke mindst for kunderne, men også for begge virksomheder og for de mange dygtige medarbejdere, der har været med til at bygge Wupti.com op.

- Vi er meget stolte over at have været med til at udvikle en af dansk e-handels stærkeste platforme, og vi ser Dansk Supermarked som den helt rette ejer for wupti.com at videreudvikle sig hos, siger Niels Thorborg.

Købt af elselskab

Wupti.com blev stiftet i 2006 med penge fra det aarhusianske elselskab Nrgi. I 2008 købte Niels Thorborgs koncern halvdelen af aktierne, og i 2011 købte han yderligere en lille bid aktier og flyttede driften til Odense, hvor den blev drevet sammen med hovedforretningen L'Easy.

Tidligere i år overtog Niels Thorborgs virksomhed resten af aktierne og blev eneejer.

Vendt til overskud

Siden odenseanerens første opkøb i Wupti.com er resultaterne blevet mærkbart bedre, og de seneste fire år har givet overskud.

I 2012 og 2013 blev overskuddet på lidt over fem millioner kroner før skat. Også 2014 gav overskud, men tallet er ikke offentliggjort.

Egenkapitalen er 15 millioner kroner.

Ifølge selskabet selv er Wupti.com en af Danmarks største onlinehandlere med over 250.000 kunder.

Niels Thorborgs seneste store investering var købet af butikskæden Inspiration.

Udover L'Easy omfatter hans koncern blandt andet også reklamebureau, kommunikationsfirma, it-virksomhed, OB-selskabet Odense Sport & Event, ejendomme og andre investeringer.

Ingen pris

Dansk Supermarkeds administrerende direktør, Per Bank, siger i pressemeddelelsen:

- Vi har i Dansk Supermarked en klar ambition om at blive førende indenfor e-commerce, og med opkøbet af wupti.com foretager vi et gearskifte online. Med de synergier, der er mellem wupti.com og vores eksisterende onlinebutikker, herunder Bilka.dk, har vi potentialet til at udvikle begge dele markant de kommende år.

Opkøbet af Wupti.com skal samtidig styrke den danske e-handel.

- Som dansk virksomhed er vi i Dansk Supermarked optaget af at være med til at opbygge den hjemlige e-handel. Købet understreger vores ambition om at tilbageerobre noget af den omsætning, der i dag forsvinder ud af landet til udenlandske netbutikker, siger Per Bank.

Parterne er enige om ikke at oplyse prisen på netbutikken.

Handlen skal godkendes af konkurrencemyndighederne, før den bliver en realitet.

Thorborg sælger ud: Wupti.com kommer over til Bilka

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce