Tæppet væk under Rene Müller


Tæppet væk under Rene Müller

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jyske Bank kræver den fynske pantebrevshandler erklæret konkurs

Bankerne har mistet tålmodigheden med den fynske pantebrevshandler Rene Müller.

I det stærkt forsinkede regnskab fra hans kriseramte Prio Fyn-koncern kunne man for små tre uger siden læse, at der var stor usikkerhed om underskuddets størrelse, og at man var helt afhængig af pengeinstitutters velvilje.

Den velvilje eksisterer ikke længere. I går blev selskaberne Privat Portfolio-Invest A/S og Prio Fyn A/S samt René Müller selv begæret konkurs, og ifølge Fyens Stiftstidendes oplysninger var det kreditorer med Jyske Bank i spidsen, der trak stikket ud.

Usikre på afvikling

Jyske Bank vil ikke bekræfte denne oplysning.

- Vi vil under ingen omstændigheder udtale os om enkelt-engagementer, siger ordførende direktør Anders Dam.

Velinformerede kilder antyder overfor Fyens Stiftstidende, at konkursen blev fremtvunget, fordi visse kreditorer følte sig usikre på, om der i forbindelse med den seneste tids afvikling af koncernens aktiver har kørt et set-up, der vil stille dem ringere end andre kreditorer.

Ved at sætte gang i en konkurssag, tvinger man alle forhold omkring aktiver og passiver frem i lyset, og man fastfryser den sikkerhedsstillelse, der er på begæringstidspunktet.

Samtidig sikrer man, at de frie aktiver, der måtte være tilbage i selskabet, bliver ligeligt fordelt mellem kreditorerne.

Vil standse betalinger

I en kort pressemeddelelse varslede Prio Fyn i går, at selskabet selv ville indgive en anmeldelse om betalingsstandsning i dag.

Ifølge meddelelsen blev beslutningen truffet på et møde i går med koncernens finansieringskilder, "der var enige om, at det vil være den bedste måde at optimere koncernens værdier på".

Ifølge meddelelsen, som var underskrevet af økonomichef Carsten S. Pedersen, forventes advokat Knud K. Damsgaard, Focus Advokater Odense, at blive beskikket som tilsyn.

Ingen kommentarer

Prio Fyn er en yderst kompliceret koncern at lave en betalingsstandsning i, og det vil formentlig tage et stykke tid at skabe sig et overblik, lyder vurderingen fra branchefolk.

Dels er der mange selskaber involveret, og dels er der mange hæftelser og sikkerhedsstillelser på kryds og på tværs mellem selskaberne.

Det var i går ikke muligt at få en kommentar fra Prio Fyn eller fra Rene Müller selv.

Tæppet væk under Rene Müller

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce