Tæppebomb ministeren


Tæppebomb ministeren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Send en kopi af hver jobansøgning til Claus Hjort Frederiksen, lyder et af forslagene på en meget livlig netdebat

Manglen på arbejdskraft er stærkt overdrevet, og kravet om, at ledige skal sende fire ansøgninger om ugen, er en urimelig hetz mod de arbejdsløse - en hetz der kan sammenlignes med den Dansk Folkeparti fører mod muslimer.

Meningerne er knivskarpe, når Stiftstidendes læsere kommenterer historien om, at mange af de jobs, der kan søges via den offentlige søgeportal www.jobnet.dk, i virkeligheden ikke eksisterer eller allerede er besat.

Artiklerne har indtil videre udløst 33 indlæg på www.fyens.dk netdebat, og det har yderligere skærpet debatlysten, at gårsdagens nyhedsstrøm også rummede en historie om, at hver femte virksomhed er klar til at betale dusør for at få en ny medarbejder.

Den røde tråd i debatten er en harme over vilkårene for de ledige, og der er forskellige forslag til, hvordan man få virksomhederne og ikke mindst beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) til at indse det.

Nota Bene alias Niels Bekker skriver:

"Det skal kunne betale sig at arbejde", siger Venstre. Men i stedet for at bede deres ven Mærsk sætte lønningerne til de ansatte i Netto op, tæver man løs på de marginaliserede grupper på arbejdsmarkedet. Så kan man da sende et signal om "at det ikke kan betale sig at være arbejdsløs".

Billig arbejdskraft

JFK alias Jan Koburg mener, at al den snak om mangel på arbejdskraft i virkeligheden tjener et helt andet formål:

"For mig at se er skrønen om arbejdskraftmangel blot en kampagne iværksat af regering og arbejdsgiverorganisationer, så man kunne retfærdiggøre importen af billig arbejdskraft. Ved siden af kunne man så kraftigt sætte kravene op til ledige", skriver han.

Tæppebomb virksomhederne med ansøgninger lyder forslaget fra Lars Jakobsen, der i øvrigt vedkender sig at være regeringstro i andre sammenhænge. Men ikke når det gælder regeringens beskæftigelsespolitik.

"Faktisk håber jeg, at de arbejdsløse, der rammes af ordningen, laver en standardansøgning og sender den ud til firmaer, der annoncerer efter "administrerende direktør", "chief engineer" o.s.v. Det ville uden tvivl belaste adskillige virksomheder at få 100 kilo ansøgninger ind ad døren hver uge, men mon ikke det kunne føre til, at virksomhederne selv lagde pres på for at få stoppet dette idioti?", skriver han.

Krav om ny liste

Camilla Hinge (29) er selv lige blevet ledig og har observeret, at der "på steder, hvor ledige mødes", står nogle små gule postkort, man kan sende til Claus Hjort Frederiksen, hvis man vil fortælle ham, hvor tåbelig ordningen er. Hun foreslår, at man går skridtet videre:

"Jeg synes, det ville være en god ide, hvis alle ledige begyndte at bombardere beskæftigelsesministeriet med kopier af alle deres ansøgninger, og evt. søgte stillingen som beskæftigelsesminister - for den nuværende er da komplet inkompetent til den stilling", skriver hun.

HC konkluderer, at der er noget, der ikke hænger sammen.

"Regeringen har besluttet at der skal sendes fire ansøgninger om ugen. Lad os stille krav om, at der øjeblikkeligt bliver offentliggjort en dagsaktuel liste over de virksomheder, der reelt søger, og stille krav om at virksomhederne besvarer de ansøgninger, der måtte komme."

Tæppebomb ministeren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce