Facebook-servere kommer til at bruge tre gange så meget strøm som samtlige husstande i Odense, mener tænketank.

Opfører Facebook sit datacenter i Tietgenbyen i Odense, kan det resultere i en øget udledning af CO2 på op mod en million ton om året, svarende til 330.000 husstandes årlige elforbrug.

Vurderingen kommer fra den grønne tænketank Concito på baggrund af en sammenligning med Apples datacenter i Viborg, skriver Information.

- Det er markant, siger Torben Chrintz, videnschef i tænketanken, til Information.

Der er tale om en sammenligning af to såkaldte VVM-vurderinger af henholdsvis Apples og Facebooks byggerier, der ser på virkninger på miljøet og udarbejdes på særlige anlægsprojekter, inden bygningen må opføres.

- Det her er ganske meget. Her er vi er ude over småtingsafdelingen, siger formanden for regeringens uafhængige ekspertorgan Klimarådet, Peter Birch Sørensen, til Information.

Han ser et problem i, at man øger elforbruget og skærer ned på den grønne omstilling på samme tid. For eksempel har regeringen planer om at droppe opførelsen af kystnære vindmøller, og det er medvirkende til, at det øgede elforbrug ikke bliver grønt.

Direktøren for Dansk Energi, Lars Aagaard, ser omvendt etableringen af det strømslugende datacenter i Odense som den helt rette vej at gå, hvis Danmark vil omstille energiproduktionen.

- Det her er et skridt på vejen til en grøn omstilling. Hvis Facebook placerer datacentret i Danmark, får vi en øget efterspørgsel på el på det danske marked, hvilket vil skrue elpriserne lidt op. Det vil give incitament til at investere i ny grøn energi, siger Lars Aagaard til Information.

Mere om emnet

Se alle
Apple og Facebook: Viborg foreslår Odense datacenter-samarbejde

Apple og Facebook: Viborg foreslår Odense datacenter-samarbejde

1
Datacentre kan blive løftestang for flere danske vindmøller

Datacentre kan blive løftestang for flere danske vindmøller

Ryan's er klar til irsk Facebook-invasion

Ryan's er klar til irsk Facebook-invasion