Svend Jørgensen mistede sit job i en fynsk virksomhed, fordi han røg.

Det var helt i orden, at den fynske juice-virskomhed Orana bortviste den nu 58-årige Svend Jørgensen fra sit job på virksomhedens lager.

Det afgjorde byretten i Odense fredag.

Det skriver fagforeningen Frie Funktionærer i en pressemeddelelse.

Svend Jørgensen blev bortvist, fordi han røg uden for virksomhedens rygeområde, selv om det var i strid med virksomhedens regler.

Ud efter 31 år

Det skete den 13. november 2014, efter at han havde været ansat på virksomheden i 31 år.

Svend Jørgensen og Frie Funktionærer mener, at en bortvisning er en alt for alvorlig sanktion for at overtræde et rygeforbud.

- Vores holdning har hele tiden været, at det at tænde en cigaret ikke berettiger arbejdsgivere til at bortvise en medarbejder. Slet ikke en, med så meget anciennitet, og uden at medarbejderen har fået en skriftlig advarsel, siger advokat i Frie Funktionærers, Rune Henneberg.

Derfor gik fagforening og hovedperson til domstolene men altså foreløbig uden et positivt resultat.

Hensyn til sikkerhed

De to vil nu overveje, om afgørelsen skal ankes til landsretten.

Orana har tidligere henvist til, at den er en international fødevarevirksomhed, og derfor er nødt til at have strenge regler for fødevaresikkerhed.

  • Byline

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidende/Fyens.dk og skriver især artikler om det fynske erhvervsliv. Tidligere har jeg arbejdet på Dagbladet Børsen, Månedsmagasinet Penge og Privatøkonomi, Aalborg Stiftstidende og Dagbladet i Roskilde. Jeg er medlem af bestyrelserne for Odense Journalistforening og for KFUM-Spejderne Gråbrødre Gruppe i Odense. Jeg er født i Fredericia men bor nu i Åløkkekvarteret i Odense i et gammelt hus, som jeg ejer sammen med min kone, der er freelancejournalist og især arbejder for Fagbladet 3F. Vi har to voksne børn.

Mere om emnet

Se alle
Forbudt at ryge: Offentligt ansatte får længere snor

Forbudt at ryge: Offentligt ansatte får længere snor

Nul-tolerance: Selv byggepladsen er røgfri

Nul-tolerance: Selv byggepladsen er røgfri

2
Rygersag kan blusse op igen

Rygersag kan blusse op igen