Kontrakten med Shell bliver ikke forlænget, lyder det fra Legos topchef.

Lego sætter nu punktum for et samarbejde med Shell, som har fået en million forbrugere til at skrive under på en protest, og som har fået skarp kritik fra miljøorganisationen Greenpeace.

Lego forlænger ikke samarbejdet med Shell, når kontrakten udløber, siger Jørgen Vig Knudstorp, koncernchef i Lego, skriver Politiken. Lego-bossen understreger dog, at Lego "ikke er enig med Greenpeaces metoder".

- Som vi har sagt før, så er vi af den klare overbevisning, at Greenpeace burde kommunikere direkte med Shell, skriver Jørgen Vig Knudstorp ifølge Politiken i en udtalelse om sagen.

- Vi mener, at Legos brand, og alle, der holder af kreativ leg, aldrig burde have været en del af kontroversen mellem Greenpeace og Shell, lyder det.

Ifølge Jørgen Vig Knudstorp vil Lego ikke vil bryde den nuværende kontrakt fra 2011 med Shell, som giver Shell ret til at sælge særlige legomodeller af Ferrarier på sine tankstationer. Kampagnen er ifølge avisen tidligere vurderet til at have en pr-værdi for Shell på over 600 millioner kroner.

- Vi vil gerne gøre det klart, at som tingene står, vil vi ikke forny den fælles marketingkontrakt med Shell, når den nuværende kontrakt udløber, skriver Jørgen Vig Knudstorp og tilføjer, at koncernen ud over sin erklæring ikke vil kommentere sagen yderligere.

Lego oplyser ikke, hvornår kontrakten med Shell udløber, men ifølge Politiken har det været fremme, at det sker i år eller næste år.

Miljøorganisationen Greenpeace har siden juli indsamlet underskrifter mod Legos samarbejde med Shell på sin hjemmeside, og for nylig rundede antallet af underskrifter en million.

Greenpeace lavede også en video, der gik viralt og i dag er set mere en seks millioner gange.

Den viser et sneklædt Lego-landskab i Arktis, hvor boreplatforme og Shell-tankvogne ses sammen med blandt andet eskimoer og isbjørne, der drukner i et stigende hav af olie.

Se videoen nederst i artiklen.
Kritikken af samarbejdet lyder, at Lego kan ikke tillade sig at have et reklamesamarbejde med Shell, som leder efter olie og gas i Arktis.

Se videoen her

  • 17342852_10155990747807846_5935142026828163102_n

    Af:

    Fortæller historier i ord og billeder. Twitter: @knakkergaard Instagram: klausknakkergaard / photobyknakkergaard

Mere om emnet

Se alle
2
Denne reklame fik salget til at eksplodere

Denne reklame fik salget til at eksplodere

1
Video: Se Mr. Bean sælge chokolade

Video: Se Mr. Bean sælge chokolade

TV: Se reklamen der gør folk mundlamme

TV: Se reklamen der gør folk mundlamme