TDC's milliardopkøb skal bremse tv-kundernes flugt

Administrerende direktør i TDC Pernille Erenbjerg og Vicekoncernchef Anders Jensen fortæller om fusionen på et pressemøde torsdag den 1. Februar 2018. . (Foto: Uffe Weng/Scanpix 2018)

TDC's milliardopkøb skal bremse tv-kundernes flugt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Med MTG's indhold vil TDC forsøge at stoppe kundeflugten ved også at eje det kunderne flygter til.

For små 15 milliarder kroner vil TDC bremse strømmen af kunder, der forlader selskabets tv-forretning. Kunderne fravælger det klassiske flow-tv og vil have deres programmer og underholdning fra nettets streamingplatforme.

Nu vil TDC, via købet af MTG Nordics, der blandt andet ejer Viaplay, Viasat og TV3, have det indhold og den platform, der opfylder de tv-trætte kunders behov.

- Vi får et bredere udbud af indhold, og vi får mere fleksibilitet. Vi kan lave løsninger for de kunder, der hellere vil tilgå tingene mobilt i stedet for at sidde hjemme foran skærmen.

- Men vi kommer til at have begge dele og bliver ved at udvikle vores tv-boks for de kunder, der foretrækker det, siger TDC's administrerende direktør, Pernille Erenbjerg.

Det TDC-ejede Yousee har været udfordret på det danske tv-marked de seneste år, og alene i 2017 tabte teleselskabet 80.000 tv-kunder.

- Vores problem er ikke, at forbrugerne ikke vil se videoindhold. Vores udfordring er at finde den rette platform til det, siger Pernille Erenbjerg.

Hun skal sammen med MTG Nordics direktør, Anders Jensen, stå i spidsen for det fælles selskab, som MTG kommer til at eje 28 procent af.

- Hvis man ser på, hvad der driver væksten i markedet, så er det streamingservices uden bindingsperioder.

- Det er meget, meget farligt at være et teleselskab, hvor man kun har én adgang. Det gælder om at have flere forskellige platforme for at få så bred en adgang som muligt, siger Anders Jensen.

TDC understreger, at opkøbet ikke skal ses som en krigserklæring til store streaminggiganter som Netflix og HBO, som de seneste år ellers har spist af TDC's forretning.

- Det er ikke en konkurrencesituation med Netflix. Vi er ude i en eksplosion i, hvor meget tid der bliver brugt på at se videoindhold.

- Netflix er en god partner for os, som er god at have på vores platform. Og heldigvis er det sådan, at når markedet vokser tocifret, så er der plads til både deres indhold og det unikke nordiske, som Viaplay står for, siger Pernille Erenbjerg.

FAKTA: Det sidder TDC og MTG på hver især
TDC og MTG Nordic fusionerer for at skabe Nordens første selskab, der sidder både på tele- og tv-nettet og det indhold, der bliver solgt over det.

Se her mere om, hvad de to selskaber er hver for sig.

* MTG Nordics

- MTG står for Moden Times Group. MTG Nordics er gruppen nordiske aktiviteter.

- MTG Nordics ejer blandt andet Viasat, Viaplay og TV3.

- MTG Nordics kanaler og indhold bliver solgt både via teleselskaber som TDC og Stofa, men også på internettet via platformen Viaplay.

- MTG har rettighederne til en lang række programmer i Norden, blandt andet en stor mængde sport.

- Selskabet er derudover en af Nordens største producenter af indhold.

- Selskabet har allerede produceret flere serier i Sverige og er på vej med sin første danske serie.

- MTG Nordics omsatte for 10,3 milliarder danske kroner i 2017 og havde et driftsresultat på 1,3 milliarder kroner.

- MTG Nordics har 1700 medarbejdere.

* TDC

- TDC er Danmarks største teleselskab og sælger tv, internet og mobiltelefoni.

- TDC kører sin tv-forretning via selskabet Yousee, der både står for leverance af tv og internetadgang, en digital platform til hjemmet og en produktion af indhold i et meget tidligt stadie.

- TDC havde ved udgangen af 2017 1,3 millioner tv-kunder i Danmark, 1,0 millioner internetkunder og 1,9 millioner mobiltelefonkunder. 1,5 millioner husstande havde både tv og internet fra TDC.

- TDC omsatte i 2017 for 20,3 milliarder kroner og havde et driftsresultat på 8,2 milliarder kroner.

- TDC havde ved udgangen af 2017 8100 medarbejdere.

* TDC og MTG Nordics samlet:

- Vil have en omsætning på over 30 milliarder kroner.

- Op mod tre millioner tv-abonnenter i Sverige, Norge, Danmark og Finland.

- Have kunder i over 10 millioner hjem i Norden.

Kilder: MTG Nordics, TDC

TDC's milliardopkøb skal bremse tv-kundernes flugt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce