TDC skal skære i antallet af ansatte. Og nu skal der findes over 130 mennesker, der vil gå frivilligt - ellers bliver der fyret.
Teleselskabet TDC skal af med flere folk. Samlet skal man af med 133 - men der forhandles om frivillige aftrædelser indtil den 21. januar, skriver Business.dk.

Fagforeningen Dansk Metal, der organiserer flertallet af de TDC-ansatte, kalder beslutningen for "en bombe". Dansk Metal Tele Østs formand, Leif Hartmann siger, at teleforeningens repræsentanter i november og december har arbejdet på højttryk for at finde løsninger på at forhindre yderligere fratrædelser eller fyringer.

- Men vi måtte melde pas, da TDC meddelte, at de ikke ville være med til nogen løsning, som kostede penge og dermed gjorde indhug i det udbytte, der - skulle det vise sig - udbetales til aktionærerne, siger Leif Hartmann.

Resultatet er blevet, at hvis ikke medarbejderne i TDCs installationsforretning accepterer en frivillig fratrædelse, vil TDC ifølge Dansk Metal selv finde de 133, der skal fyres 1. og 2. februar med virkning fra 1. marts.