Syriza fører over konservative op til græsk valg


Syriza fører over konservative op til græsk valg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Måling: Tsipras har opbakning fra 27 procent af vælgerne, mens Nyt Demokrati har støtte fra 26,5 procent.

Grækenlands venstreorienterede regeringsparti Syriza har en føring på 0,5 procent over det konservative Nyt Demokrati forud for valget den 20. september, viser en ny meningsmåling mandag.

Syrizas leder, Alexis Tsipras, der for nylig trådte tilbage fra posten som premierminister i Grækenland og udskrev valg, står til at få opbakning fra 27 procent af vælgerne, mens Nyt Demokarti har støtte fra 26,5 procent, viser den nye måling fra Pulse.

Tsipras startede med at føre i meningsmålingerne, da valgkampen begyndte, men de to partier ligger praktisk talt side om side, hvilket tyder på et usædvanligt tæt valg.

Nyt Demokrati ledes af Evangelos Meimarakis.

Tsipras udskrev valg i august, da han søger et nyt mandat efter at have tilkæmpet sig en lånepakke på 86 milliarder euro fra de internationale kreditorer.

Flere Syriza-medlemmer har været stærkt kritiske over for de reformer, grækerne skal gennemføre for at få adgang til pengene.

Tsipras kom til magten efter en markant valgsejr i januar. Her lovede han at få Grækenland tilbage på det økonomiske spor og stoppe nedskæringspolitikken, hvilket han ifølge sine kritikere ikke har kunnet leve op til.

I en meningsmåling i sidste uge sagde over to tredjedele af de adspurgte, at nyvalget er unødvendigt. Tre ud af fire siger, at de ønsker, at Grækenland skal blive i eurozonen uanset hvad.

Alexis Tsipras har hidtil udelukket at samarbejde med de proeuropæiske partier, der består af Nyt Demokrati, Pasok og To Potami.

Tsipras siger, at han vil kæmpe videre for at sikre bedre vilkår under den aftale, der er indgået med de øvrige EU-lande og Den Europæiske Centralbank (ECB).

Han forsvarer sin egen indsats under forhandlingerne om en låneaftale, selv om han i sidste ende var tvunget til at give efter for kreditorernes reformkrav for at sikre sig pakken til en værdi af 86 milliarder euro.

Han siger, at hans modstand har tilføjet Grækenlands største långiver, Tyskland, et "moralsk nederlag".

Syriza fører over konservative op til græsk valg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce