Der bliver ingen ændring i nødberedskabet på landets strejkeramte sygehuse. Det fastslår Dansk Sygeplejeråd efter et hovedbestyrelsesmøde mandag middag.
Der bliver ingen skærpelse af konflikten i det offentlige sundhedsvæsen. Hovedbestyrelsen i Dansk Sygeplejeråd vil nemlig ikke pille ved nødberedskabet på landets sygehuse for at få arbejdsgiverne i regionerne tilbage til forhandlingsbordet.

Det blev mandag middag afgjort på det ugentlige hovedbestyrelsesmøde, oplyser kommunikationschef i Dansk Sygeplejeråd, Erik Harr.

Før mødet havde sygeplejerskernes formand i Region Sjælland, Helle Dirksen, meldt ud, at et af de strejkendes nye våben kunne være mindre fleksibilitet i nødberedskabet - og det skyldes ifølge Helle Dirksen et forsøg på at tvinge sygeplejerskernes arbejdsgivere i kommuner og regioner ud af deres flyverskjul og få gang i nye forhandlinger.

Men det bliver der altså ikke noget af i denne omgang. Og ifølge Bent Hansen (S), formand fra Danske Regioner, er der heller ingen udsigt til nye forhandlinger med Sundhedskartellet, der nu strejker på sjette uge.