Syge skal blive på arbejdsmarkedet


Syge skal blive på arbejdsmarkedet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regeringen har forsøgt det flere gange før, men forsøger nu med en ny at sparke nyt liv i ambitionen om at få de langtidssyge i arbejde.

Antallet af langtidssyge er steget voldsomt, og mange af dem vender aldrig tilbage på arbejde. Hvis de bevarer kontakt med arbejdspladsen, mens de er syge, har de større chance for at blive raske og dermed fortsætte i arbejde, viser international forskning.

Det var derfor hovedhjørnestenen, da beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksens (V) tirsdag præsenterede planen for, hvordan bliver langtidssyge bliver på arbejdsmarkedet.

- Man skal fokusere på de syges muligheder, i stedet for blot at se vedkommende som syg, sagde Klaus Hjort Frederiksen.

Den nuværende sygeerklæring erstattes af en samtale mellem arbejdsgiver og den syge indenfor fire uger, hvorefter de sammen med en læge skal lave en mulighedserklæring. Inden otte uger skal den syge til samtale på Jobcentret i ligeledes for at vurdere mulighederne

Beskæftigelsesministeren erkendte, at samtalen mellem arbejdsgiveren og den syge kan være et ømfindtligt punkt. Han mente, at der var stor velvilje både på Christiansborg og blandt de involverede parter til at få planen igennem, men der ville gå et par år, inden vi ser effekten af den, sagde han.

Syge skal blive på arbejdsmarkedet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce