Sydfynske gazeller løber med det hele

Robert Hansen, i midten, modtog Børsens pris som gazelle-vinder på Fyn torsdag eftermiddag på Odense Rådhus. Til venstre Børsen-journalist Tina Riising og til højre chefredaktør på Børsen, Niels Lunde. Foto: Christian Madsen.

Sydfynske gazeller løber med det hele

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tre Svendborg-firmaer gjorde rent bord, da dagbladet Børsen kårede de bedste fynske gazeller - virksomheder med kraftig vækst. Antallet af gazeller på Fyn er øget med 14,1 pct. i forhold til sidste år - mere end landsgennemsnittet.

Der er god gang i væksten på Fyn med 161 fynske virksomheder, som i 2017 kan rubriceres som gazelle-virksomheder ud fra den definition af kraftig vækst, som dagbladet Børsen stiller op. Det står klart efter Børsens kåring af årets fynske gazeller torsdag eftermiddag på Odense Rådhus.

Antallet af gazelle-virksomheder på Fyn er i år vokset med 14,1 pct. i forhold til sidste år, og det er højere end gennemsnittet for hele landet, som er 11,7 pct. Kravene til gazellerne er, at man som minimum har fordoblet sit bruttoresultat over de sidste fire år.

Men selv om meget på Fyn foregår i og omkring Odense, var det ikke virksomheder fra øens største by, der løb med priserne i de tre gazelle-kategorier. Alle tre kommer i stedet fra Svendborg-området.

Regional gazellevinder blev Robert Hansen Maskinudlejning A/S, en virksomhed med speciale i udlejning af entreprenørmaskiner - både med og uden fører.

Robert Hansen Maskinudlejning, der ligger i Brændeskov lidt nord for Svendborg, har de seneste år haft en vækst i bruttoresultatet på godt 1800 pct., og det var langt mere end de to næste på listen, Blue Ocean Robotics fra Odense (vækst på knap 460 pct.) og Bila fra Svendborg med knap 430 pct. i vækst.

Robert Hansens maskiner har i snart 30 år været til stede på nogle af de største bygge- og anlægsprojekter i Danmark, bl. a. Storebæltsbroen, Øresundsbroen og flere af de nyere danske motorveje.

Gazeller
Det er 23. gang, dagbladet Børsen kårer gazelle-virksomheder.Gazellerne er virksomheder, der har udvist en særlig evne til at skabe vækst. Kravet er (som minimum) en fordobling af bruttoresultat eller nettoomsætningen over de sidste fire år, og positiv vækst i samtlige fire år. Resultatet af primær drift (EBIT) må gerne være negativ i enkelte år blot summen over de fire år er positiv.På Fyn er der 161 gazeller i 2017. Det er 20 flere end sidste år. 24,2 procent af gazellerne er at finde inden for handel, mens 20,5 procent af virksomhederne kommer fra byggeriet og 19,3 procent hører hjemme i fremstillingsindustrien.

På landsplan er der i år 1999 gazeller.
Indehaver Robert Hansen har skabt nærmest eksplosiv vækst i årets fynske gazelle, der lejer store entreprenørmaskiner ud. Arkivfoto: Jørgen Outzen
Indehaver Robert Hansen har skabt nærmest eksplosiv vækst i årets fynske gazelle, der lejer store entreprenørmaskiner ud. Arkivfoto: Jørgen Outzen

De øvrige vindere

Der var yderligere to kategorier, hvor Børsen sammen med henholdsvis Google Danmark og Industriens Fond kårer en digital gazellevinder og en vinder i kategorien fremstilling.

Digital gazellevinder blev virksomheden Mibit fra Svendborg, som producerer software til sundhedssektoren. Virksomheden leverer it-systemer til fysioterapeuter, dyrlæger og hospitaler og har blandt andet leveret et bookingsystem til Odense Universitetshospital (OUH).

Vinder af fremstillingsprisen blev Bila Svendborg, der sælger automatiseringsløsninger - typisk industrirobotter. På eget værksted udvikler og konstruerer Bila specialværktøj til robotanlæggene, og virksomheden har leveret mere end 1000 automatiseringsløsninger til det europæiske og amerikanske marked - blandt andet maskiner til Arla.

Sydfynske gazeller løber med det hele

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce