Sydfynsk rigmand: Jeg bliver i Parken

59-årige Erik Skjærbæk sidder med knap 23 procent af aktiebeholdningen i koncernen bag FC København og Lalandia - Parken Sport & Entertainment - og han har ingen planer om at forlade Parken. Tværtimod køber han op. Arkivfoto

Sydfynsk rigmand: Jeg bliver i Parken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svendborg-milliardær Erik Skjærbæk har ingen planer om at sælge sin andel i koncernen bag blandt andet fodboldklubben FC København og Lalandia, selv om en gruppe udenlandske investorer er meget interesseret i at overtage Parken Sport & Entertainment.

I foråret er det 10 år siden, at den sydfynske milliardær og investor Erik Skjærbæk første gang købte aktier i selskabet bag fodboldklubben FC København og Lalandia, Parken Sport & Entertainment. I dag ejer han næsten hver fjerde aktie i selskabet med knap 23 procent.

Og efter 10 år er der ingen tegn på metaltræthed hos Skjærbæk, som ikke har nogen intentioner om at slippe bolden eller sine aktier.

- Nej, det kan jeg bekræfte. Jeg skal ikke sælge mine aktier i Parken, tværtimod, siger han.

Det siger han til Fyens.dk, efter at en investorgruppe har annonceret et bud om at overtage aktierne fra den største aktionær Lønmodtagernes Dyrtidsfond, som ejer mere end 29 procent af aktierne.

7. februar skrev InsideBusiness, at en gruppe kapitalstærke udenlandske investorer var interesserede i at overtage det danske selskab, som blandt andet ejer fodbolklubben FCK, Parken og Lalandia. Interessen har fået kursen på aktien - og dermed på Erk Skjærbæks nye indkøb - til at stige mere end 20 procent.

Hos Skjærbæk, som har sine aktier placeret i selskabet ES Parken, er der ingen intentioner om at vinke farvel til Parken. Tværtimod. De seneste måneder og halve år har han investeret millioner i at udbygge sin aktieportefølje, som i dag nærmer sig de 23 procent, hvilket fastholder hans position som den næststørste aktionær i selskabet, som ejer landet største fodboldklub, ferieparker og ejendomme med base i København, siger han til Fyens Stiftstidende.

Såvel Erik Skjærbæk og den anden storaktionær Karl Peter Korsgaard, som har lidt over 20 procent af aktierne, har begge sagt nej til både møde med den eventuelle køber og salg af aktier.

Erik Skjærbæk, som blev milliardær ved salget af Svendborg Brakes, har svært ved at få øje på en bedre investering, siger han til Fyens Stiftstidende.

- Jeg har opkøbt aktier i Parken siden 2009, fordi jeg ikke ser nogen andre investeringsmuligheder pt. som kan matche Parken med hensyn til mulige gevinstmuligheder og lav risiko. Det er derfor, jeg ikke sælger, og derfor jeg opkøber flere aktier, siger han.

Den omtalte investorgruppe har ifølge Ritzaus Bureau henvendt sig under navnet Arena Developments Aps. Det fik Parken Sport & Entertainment til at udsende en fondsbørsmeddelelelse, hvor de nuværende storaktionærer Skjærbæk og Korstgaaard understreger, at deres aktier ikke er til salg. - Parken Sport & Entertainment har forelagt anmodningen for Erik Skjærbæk og Karl Peter Korsgaard, der begge har oplyst, at deres aktier i Parken Sport & Entertainment ikke er til salg, hvorfor de ikke finder deltagelse i et møde med Arena Developments ApS relevant, lød det i meddelelsen forleden.

Skjærbæk har ikke nogen kommentarer til eventuelle investorer eller de planer, de skulle have med Parken, såfremt de får adgang til aktier i selskabet.

- Jeg har ikke nogen kommentarer til det, for vi diskuterer en hypotetisk mulighed med nogle mennesker, jeg ikke kender, siger han.

Fakta
Erik Skjærbæk59-årig forretningsmand og investor fra Sydfyn.

Erik Skjærbæk ejede oprindeligt halvdelen af Vejstrup-virksomheden Svendborg Brakes, som han solgte for 3,4 milliarder kroner i 2008. En del af pengene investerede han i Parken Sport & Entertainment. I dag har han blandt meget andet investeret i en række ejendomme i Svendborg. Han bor i Rantzausminde ned til Svendborgsund.

Brugt udbytte på nye aktier

Den 59-årige forretningsmand er begejstret for at være del af Parken Sport & Entertainment, og han forventer at vedblive en del af ejerkredsen i flere år frem, siger han.

- Jeg ser helt bestemt mig selv som værende langsigtet investor i selskabet, og som værende interesseret i at være med til at drive Parken, som den virksomhed, vi kender i dag, siger Erik Skjærbæk.

Erhvervsmediet Inside Business skrev tirsdag et rygte baseret på unavngivne kilder om en investorgruppes planer om et opkøb.

Planen var ifølge Inside Business at overtage koncernen og splitte den op, så den blevet fokuseret på fodboldklubben FC København og stadionet Telia Parken.

Erik Skjærbæk har købt mange aktier i Parken Sport & Entertainment i de seneste måneder og år, netop fordi han tror på mulighederne i selskabet, siger han uden at ville afsløre et tal. Ifølge en artikel i Ekstra Bladet forleden har Skjærbæk i løbet af de seneste 10 måneder han investeret 7,85 millioner kroner i nye aktier. Erik Skjærbæk var i forvejen storaktionær, og hans nye opkøb har ifølge Skjærbæk selv hævet ejerandelen til lige under 23 procent.

Sydfynsk rigmand: Jeg bliver i Parken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce