Sydfynsk møbelfabrik idømt bøde på en halv million

Billedtext.design:Ox-chair er endnu et stykke møbelkunst fra Hans J. Wegners hånd, der er blevet klassisk. Stolen blev designet i 1960 og har 50 års jubilæum i år. I den anledning har møbefabrikken Erik Jørgensen sendt en jubilæumsmodel på markedet i farverne hvid, bourgognerød og sort. Den koster cirka 51.000 kroner. Hver stol bliver nummeret og forsynet med et særligt mærke. Det stod ellers ikke klart i 1960, at ox-chair skulle blive en klassiker. Den var nemlig ikke lige til at sætte i produktion, fordi det var en kompliceret konstruktion. Derfor var det først i 1989, da stolen blev taget under Erik Jørgensens vinger, at fundamentet til en klassiker blev støbt.Det skyldtes, at fabrikken havde den nødvendige ekspertise til at fremstille den komplicerede stol.
Foto: Erik Jørgensen

Sydfynsk møbelfabrik idømt bøde på en halv million

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Erik Jørgensen Møbelfabrik fra Tved ved Svendborg skal af med en halv million kroner, og også to fra fabrikkens ledelse skal til lommerne.

Det er udfaldet af en dom, som faldt ved Retten i Svendborg onsdag eftermiddag.

Fabrikken var tiltalt for at have forsøgt at holde priserne på to møbelklassikere, Wegners Oxchair og Wolthers EJ Corona oppe.

Det er blandt andet sket ved at forbyde møbelhandlerne at annoncere med de to stole og true med at fjerne annoncetilskud og rabatter, hvis ikke forhandlerne makkede ret.

Det er en overtrædelse af konkurrenceloven, vurderer retten, som også idømte møbelfabrikkens administrerende direktør, Niels Jørgensen, og salgschef Ole Skyum bøder.

De skal af med hver 25.000 kroner.

Læs mere i Fyns Amts Avis & Fyens Stiftstidende torsdag.

Sydfynsk møbelfabrik idømt bøde på en halv million

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce