Sydbank søger penge fra Bankpakke II


Sydbank søger penge fra Bankpakke II

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sydbank tilslutter sig Bankpakke II. Årets første tre måneder gav Sydbank et overskud på 165 millioner kroner.

Ligesom landets andre store banker melder Sydbank sig nu i koret, som søger penge fra statens Bankpakke II - i alt 1,2 milliarder kroner. Det fremgår af bankens regnskab for første kvartal, hvor Sydbank kom ud med et overskud før skat på 165 millioner kroner.

- Det er bankens vurdering, at det tilstræbte niveau for solvens- og kernekapital efter et statsligt kapitalindskud på 1,2 mia. kr. er tilstrækkeligt og komfortabelt hensat til den finansielle krise. Beløbet udgør godt halvdelen af den maksimalt mulige tilførsel på godt 2,2 mia. kr., skriver bankens ledelse i regnskabet.

Overskuddet i første kvartal er en klar tilbagegang i forhold til samme periode sidste år, hvor der var et overskud på mere end en halv milliard kroner. Det er nedskrivningerne på 270 millioner kroner, som trækker gevaldigt ned i forhold til 2008.

Selv om regnskabet ikke er lige så prangende som sidste års første kvartal, er det en voldsom forbedring i forhold til de sidste tre måneder af 2008, hvor Sydbank nedskrev 459 millioner kroner og kom ud med et nettounderskud på 138 millioner kroner.

For hele 2009 venter landets fjerdestørste bank fortsat et basisresultat før nedskrivninger på udlån i niveauet 1,6-1,9 milliarder kroner.

Sydbank søger penge fra Bankpakke II

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce