Svinevognmand pure frifundet

Svinetransportør Palle Matthiesen, Ullerslev, der ved sin stædighed fik skabt mere klare regler for dyretransporter, er nu frikendt i en tre år gammel sag om en halt gris.
Foto: Anders Birger Schjørring

Svinevognmand pure frifundet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ikke tilstrækkeligt bevis i sag om halt gris

Palle Matthiesen, indehaver af Ullerslev Vognmandsforretning på Østfyn, er pure frifundet i en principsag, som han med stædighed har forfulgt, så der i dag er skabt mere klare regler om dyretransporterne.

I dag skal chauffører og vognmænd have direkte besked af slagteriets dyrlæger, hvis det trækker op til en dyreværnssag om en gris, så transportøren får mulighed for at sikre sig billeder af dyret og anden dokumentation.

Det var ikke tilfældet i 2006, da Palle Matthiesen og en af hans chauffør først efter en måneds tid blev orienteret om, at en halt gris med bylder var blevet stoppet af dyrlægekontrollen hos Danish Crown i Horsens.

Efter yderligere to måneder fik vognmand og chauffør besked om, at politiet sigtede dem for overtrædelse af loven om transport af dyr.

Langsom sagsbehandling

Anklagen og et bødeforlæg på hver 5000 kroner modtog Palle Matthiesen og hans chauffør først ni måneder efter episoden på slagteriet.

Først nu er sagen blevet afgjort ved retten i Odense.

Under sagen kom det frem, at chaufføren ikke kunne huske, om han havde kørt den pågældende tur, eller hvem - en anden chauffør eller landmanden - der havde forestået pålæsningen.

Under afhøringen af dyrlægen fra Horsens, der blev ført som vidne af anklagemyndigheden, kom det desuden frem, at hun nok kunne huske grisen, men ikke om hun havde kontaktet og orienteret chaufføren, hvad hun da heller ikke var forpligtiget til dengang.

På den baggrund konkluderer dommer Dorit Kring, at anklagemyndigheden ikke har ført et til domfældelse i en straffesag tilstrækkeligt bevis for, at de tiltalte har udvist uagtsomhed i forbindelse med transporten af grisen. Begge frifindes derfor.

Statskassen betaler sagsomkostningerne.

Svinevognmand pure frifundet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce