Svensk it-gigant tager fynsk robotvirksomhed med ud i verden

Henrik Anker, direktør i den Odense-baserede robotvirksomhed Gibotech. Arkivfoto

Svensk it-gigant tager fynsk robotvirksomhed med ud i verden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den fynske robotvirksomhed Gibotech har indgået samarbejde med den svenske industrikoncern Getinge AB. Det betyder, at Gibotech forventer at vokse fra 75 til 100 ansatte i 2018.

Den fynske robot- og automationsvirksomhed Gibotech, der udvikler og leverer robotløsninger til bl.a. sundhedsvæsnet, har netop indgået et samarbejde med den svenske industrikoncern Getinge AB, der har en markedsværdi på børsen på cirka 26 milliarder svenske kroner (knap 20 milliarder danske kroner.)

- Det betyder, at vi nu får en meget større berøringsflade, og at vi salgsmæssigt bliver eksponeret med lynets hast, forklarer Gibotechs direktør, Henrik Anker.

Getinge AB fremstiller i forvejen sundhedsteknologisk udstyr til eksempelvis hospitaler, men de har ikke erfaring med robotløsninger. Før nu.

De fynske robotbaserede automationsløsninger bliver nemlig fremover en del af den svenske koncerns salgsmateriale, som dermed løfter de fynske løsninger ud til nye kunder.

- Det betyder, at vi ikke skal ud og afsøge markedet forfra, for nu har vi relationerne i forvejen. Nu skal vi udvide og vækste endnu mere, end vi allerede har gjort, spår direktøren i Odense.

Henrik Anker forklarer, at sygehusverdenen som udgangspunkt er en manuelt båret sektor - hvor der er gode muligheder for at automatisere.

- I mange år har der været meget teknologi på operationsstuerne, men vi kan være med til at automatisere eksempelvis varemodtagelsen, så personalet undgår at bære tunge ting og lave tunge løft.

Uden hænder

I 2011 installerede Gibotech Danmarks første automatiserede sterilcentral på Gentofte Hospital. Centralen fra Fyn gør, at ingen hænder fysisk rører ved de steriliserede kirurgiske instrumenter, fra de forlader autoklaven, til de pakkes ud på operationsstuen.

- Det var et slags test-setup, som nu er blevet til en standard og et produkt, som kan sælges over hele verden, forklarer Henrik Anker.

Han tror på, at virksomheden på Datavej i det sydvestlige Odense i løbet af i år vil ansætte yderligere 20 medarbejdere. Det betyder, at medarbejderstaben kan komme til at ramme 100 i forhold til de nuværende 75 ansatte.

- Det er stort, at sådan en stor international virksomhed vælger en lille en som os. Det er ikke mindst en blåstempling af vores virksomhed, og det, som før syntes langt væk, er nu pludselig blevet nærmarkeder, siger direktøren.

Nyt OUH i Dubai

Samarbejdet mellem fynboerne og svenskerne har allerede vist sig at være lovende for robotvirksomheden i Odense.

- I slutningen af januar i år deltog vi på den største sundhedsmesse i den arabiske verden, som hedder Arab Health. Og man kan måske spørge, hvad vi dog skal i Dubai. Men selv repræsentanter fra Nyt OUH var der, så vi fik en ny berøringsflade, forklarer Henrik Anker.

Getinge AB bliver nu trænet af Gibotech, så medarbejderne fra den svenske koncern kan sælge de fynske robotløsninger.

Svensk it-gigant tager fynsk robotvirksomhed med ud i verden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce