Salget af beklædning trak ned i den samlede detailhandel i november . Økonom mener ikke, at faldet er så ringe endda efter oktobers mange tv-indkøb.
Detailhandlen faldt i november med 0,3 procent, korrigeret for sæsonudsving, fremgår det af nye tal fra Danmarks Statistik. Især tøjsalget trak ned i opgørelsen.

Salget af beklædning faldt nemlig med 3,8 procent. De to andre varegrupper - fødevarer og dagligvarer samt andre forbrugsvarer - holdt stort set et uforandret salg.

Ifølge Danmarks Statistik er det ikke usædvanligt med større udsving i salget af tøj i forhold til de øvrige varegrupper.

Sydbanks cheføkonom Christian Hilligsøe Heinig mener ikke, at faldet på 0,3 procent er så ringe endda, set i lyset af at oktober var præget af overgang til det nye tv-signal.

- Det gav anledning til en udskiftningsbølge på tv-fronten i oktober, siger Christian Hilligsøe Heinig.

- Når det er sagt, er dagens tal dog på ingen måder prangende, og de indikerer ikke umiddelbart, at forbruget er i gang med at accelerere op i fart, siger Sydbank-økonomen.

Nye tal for dankort-forbrug i december pegede dog mod en kraftig fremgang i denne måned og måske ny luft til privatforbruget.

- De seneste mange måneders kamp mellem dårlige og gode forbrugstal fortsætter altså og dermed også slingrekursen for det private forbrug, siger Christian Hilligsøe Heinig.

I en direkte sammenligning med november 2008 er der i november 2009 tale om et fald på 2,8 procent. Det skyldes igen salget af tøjvarer, der er gået tilbage med næsten 11 procent.

På årsbasis er fødevarer og andre fødevarer i november gået 2,3 procent tilbage i forhold til samme måned året før, mens salget af andre forbrugsvarer ligger 1,7 procent lavere.