Svært at acceptere efterløn

På trods af stor lyst til at arbejde må 60-årige Irene Thøgersen fra Middelfart erkende, at hun må nøjes med lidt skolegang og efterlønnen.
Foto: Kim Rune

Svært at acceptere efterløn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

LEDIG: Irene Thøgersen kan ikke længere bruges på arbejdsmarkedet

Hun har masser af lyst til at arbejde men ingen steder at gøre det.

Det er de tørre facts for 60-årige Irene Thøgersen fra Middelfart.

- Jeg føler, jeg er for ung til ikke at arbejde. Jeg er sur over, at der ikke er brug for mig længere, siger Irene Thøgersen, der modvilligt har accepteret at gå på efterløn.

For halvandet år siden blev hun sammen med 100 andre ansatte fyret fra chokoladefabrikken Marcia Bogø, da Toms Chokolade overtog og flyttede produktionen til København.

- Man føler sig vraget, og det er svært at erkende, at det er slut med arbejde, siger hun.

Hun havde ellers indstillet sig på at arbejde til hun fyldte 62 år, og havde allerede en aftale på plads med hendes chef på fabrikken.

- Jeg regnede helt sikkert med, at det ville blive sådan, men da produktionen skulle flyttes, blev vi pludselig klogere, fortæller hun.

I en periode på over et år søgte Irene Thøgersen efter nye job, men mere end 20 ansøgninger kastede end ikke en enkelt samtale af sig.

- Så snart man skriver sin alder, ryger man jo ud af bunken

Selv om hun er ufaglært, har Irene Thøgersen prøvet lidt af hvert.

- Jeg har i 25 år været ansat i forskellige butikker. I 13 år har jeg været tjener, og så nåede jeg fem år på chokoladefabrikken, fortæller hun.

Efterhånden som troen på et nyt arbejde forsvandt, måtte Irene Thøgersen finde andre måder at fordrive tiden med, og startede derfor i fjor på VUC, hvor hun modtager undervisning i både engelsk, matematik og edb.

- Ikke fordi jeg kan bruge det til så meget, men jeg har da truet med at blive student. Det er i hvert fald rart at have noget at stå op til. Hvis jeg kunne skaffe et arbejde med bare 12 timer om ugen, ville jeg slå til med det samme, siger Irene Thøgersen.

Af de 100 fyrede kolleger fra Chokoladefabrikken var en stor del kvinder i Inger Thøgersens aldersgruppe. Heller ikke de, har kunnet finde job, og har måtte nøjes med understøttelse og efterløn.

- Vi er jo ellers en generation, der står for en stabil arbejdskraft, og det er da synd for arbejdsgiverne, at de skal gå glip af det, siger Irene Thøgersen med et opgivende smil.

Svært at acceptere efterløn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce