Sværere at starte i nyt job


Sværere at starte i nyt job

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

JOBSTART: Virksomhederne forventer, at nye medarbejdere er hurtigt i gang. Det kræver en stor indsats fra den enkelte at falde til på en ny arbejdsplads
Mange danskere har sommerfugle i maven denne uge, og antallet af toiletbesøg er garanteret højere end normalt. Det er nemlig højsæson for at starte på nyt job, og det er ikke så let endda. Faktisk er det blevet sværere de senere år.

- Der er langt mere pres på dem, der bliver ansat i dag end tidligere. Lederne forventer, at nye medarbejdere hurtigt er på højde med de øvrige ansatte, og derfor ansætter de helst nogle, der er i stand til at udfylde jobbet fra første dag, fortæller Thomas Böhme, projektleder i rådgivningsvirksomheden AS/3, der blandt andet rådgiver om jobskifte.

Forberedelse vigtig

For at opnå den bedste start i den nye virksomhed bør man ifølge Thomas Böhme begynde forberedelserne allerede inden første arbejdsdag.

- Når man holder et traditionelt lønforhandlingsmøde, er det vigtigt også at diskutere de konkrete arbejdsopgaver og spørge, hvornår virksomheden forventer, at man er "fuldt oppe at køre". På den måde får man afstemt forventningerne og mindsker risikoen for skuffelser, fortæller Thomas Böhme.

Han opfordrer desuden til at holde løbende møder med sin nærmeste chef for hele tiden at tjekke, om man lever op til virksomhedens forventninger og sine egne.

Især i den første tid er det vigtigt at være aktiv og tage ansvar.

- Det er min oplevelse, at jo mere initiativ, man udviser, desto hurtigere bliver man accepteret som ny medarbejder. Og det gælder lige fra at finde information om det lavpraktiske, som hvor kuglepennene ligger, til det dybt faglige, som hvordan kunderne agerer, fortæller projektlederen.

Snak med alle

Også på det sociale plan er det ifølge Thomas Böhme vigtigt at vise initiativ.

- Det er en god idé at snakke med alle lige fra administrerende direktør til almindelig medarbejder. På den måde lærer man hurtigt kulturen og tonen i virksomheden at kende. Og man er nødt til at være opsøgende, for folk har så travlt i dag, at man ikke skal forvente, at de kommer til én, mener han.

Ikke som universitetet

Dansk Magisterforening er én af de fagforeninger, hvis medlemmer har den længste oplæringstid, da de fleste akademikere ikke uddannes til bestemte jobtyper. Og kommer man lige fra universitetet er oplæringsperioden endnu mere krævende, bemærker faglig konsulent i foreningen Klaus Liebing.

- På universitetet er man vant til, at det bedste argument vinder, og at faglige kriterier definerer, hvad der er det rigtige at gøre. På en arbejdsplads er der begrænset tid og penge til at løse opgaverne, så der kan man ikke altid vurdere efter fagligheden. Det tager tid for nogle at lære, men næsten alle falder godt til, siger Klaus Liebing.

Sværere at starte i nyt job

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce