Svære industriforhandlinger trækker ud


Svære industriforhandlinger trækker ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Industriens parter er efter flere timers omfattende forhandlinger i Industriens Hus fortsat uden resultat.

Topforhandlerne hos industriens parter kan gå en lang og sej nat i møde. Siden middag har CO-industri og DI - Organisationen for erhvervslivet - forhandlet intenst om en ny overenskomst for industrien område - men stadig uden et resultat.

Sidste søndag brød forhandlingerne sammen, og det var først fredag - efter fem dagens tavshed - at parterne igen blev sat sammen efter tvang fra forligsmand Asbjørn Jensen.

Kort efter frokost søndag var det blevet tid til at mødes igen, og her virkede det til, at topforhandlerne fra begge sider var mere positive med hensyn til at nå en aftale.

Tidligere havde DI's administrerende direktør, Hans Skov Christensen, slået på, at "det så svært ud" med hensyn til en aftale, og meldingen fra modparten i CO-Industri, Thorkild E. Jensen, var enslydende. Men inden forhandlingerne søndag var sandsynligheden for en aftale pludselig til stede, lød det til på forhandlerne.

- Jeg tror ikke, det er umuligt at forestille sig en aftale, forklarede Hans Skov Christensen, mens Thorkild E. Jensen bekræftede, at man gik efter en aftale.

Forligsmanden har inden søndagens forhandlinger gjort det klart over for parterne, at han har i sinde at træde ind i forhandlingerne, hvis der ikke bliver fundet en løsning. Det lægger yderlige pres på parterne, som har til og med mandag til selv at finde en løsning.

Overenskomstforhandlingerne på industriens område bestemmer vilkårene for 240.000 industriarbejdere og funktionærer på det danske arbejdsmarked. Resultatet af aftalen danner grundlag for de hundrede af overenskomster, som skal forhandles på plads i de kommende måneder.

Efter planen skulle DI og CO-Industri havde været enige den 14. februar, hvor de havde sat en deadline.

Svære industriforhandlinger trækker ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce