Sunde chips er et hit


Sunde chips er et hit

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kim's har pæn succes med sine fem procents produkter.

En stadig større andel af de chips, danskerne gumler i sig, når den humoristiske sult melder sig, er fedtfattige alternativer som for eksempel Kims minimalserie, der kun indeholder fem procent fedt.

Sunde chips fylder mere

Men der er skam også fortsat masser af salg i de gode, gamle alternativer, siger administrerende direktør i Kims Carsten Hänel.

- Tendensen går ligesom i to retninger. Folk spiser stadig de gode, gamle klassikere, og samtidig er de nye fedtfattige altenativer blevet godt modtaget, siger han.

De sundere chips udgør i dag cirka fem procent af markedet, og vækstpilen peger opad.

Væksten i chipsforbruget kan aflæses direkte i omsætningen hos Søndersø-virksomheden, der netop har offentliggjort sit 2007-regnskab.

Tilfreds med resultat

Toplinjen er steget med 6,4 procent, og omsætningen er nu på 545 mio. kroner.

Resultatet før skat faldt lidt sammenlignet med 2006, men det skal ses i lyset af, at 2006-resultatet var positivt påvirket af afviklingen af datterselskabet JK Ventures, der gav en ekstraordinær indtægt.

- Overordnet er vi godt tilfredse - omsætningen er steget og til trods for stigende råvarepriser på især kartofler, så har vi et driftsresultat nogenlunde på niveau med året før, siger Carsten Hänel.

Bliver aldrig sunde

Danskernes øgede fokus på sundhed stiller generelt helt nye krav til en stor chipsproducent som Kims.

- Som markedsleder føler vi en vis forpligtelse til at udvikle nogle sundere alternativer. Vi prøver at eliminere noget af det usunde fedt ved f.eks. at bruge mere solsikkeolie, der rummer færre af de dårlige fedtsyrer. Men sunde bliver vi aldrig , chips er først og fremmest til når du er sulten for sjov, siger Carsten Hänel.

Læs hele regnskabet herunder

Sunde chips er et hit

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce