Dansk Boligbyg A/S har 20 ansatte som aktionærer, og de kan se frem til forhøjet udbytte efter nyt godt år. Trods successen får de ny direktør.

Dansk Boligbyg A/S med seks afdelinger i fire byer, heraf en i Odense, har succes med at have en forholdsvis lille fast medarbejderstab og så tilknytte lokale håndværkere til de enkelte opgaver. Det  seneste overskud for året 2015/2016 var på 24,2 millioner kroner ud af en omsætning på 688 millioner kroner. Det gav 10 millioner kroner i udbytte til de cirka 20 fastansatte, som tilsammen ejer næsten halvdelen af firmaet.

Det nye regnskab for 2016/17, der snart er færdigt, viser et endnu større overskud og 15 millioner kroner i udbytte, oplyser Dansk Boligbyg.

Trods successen har firmaet fundet tiden inde til at skifte ud på posten som administrerende direktør, idet en af Dansk Boligbygs stiftere, Ole Rasmussen, forlader stillingen pr. 31. marts og overlader den til Anton Nørgaard, der har været i firmaet næsten fra starten i det 20 år gamle firma.

Meget byggeri i Odense

Dansk Boligbyg bygger især almene, offentlige boliger og institutiioner. I Odense har firmaet netop vundet et projekt med opførelse af en nybygning til Tietgen Handselsgymnasium, hvor firmaet tidligere har bygget den runde bygning, kaldet Colosseum. Desuden er for nylig opført 95 ungdomsboliger i Cortex Park, hvor firmaet også er i gang med at bygge 160 lejligheder for en privat investor.

Desuden har byggevirksomheden medvirket til renoveringen af 276 lejligheder i Korsløkken, og Dansk Boligbyg er hovedentreprenør på byggeriet af 32 boliger på den grund i Sct. Jørgens Gade, hvor Sukkerkogeriet i Odense blev bygget i 1873. Også i Nyborg har firmaet byggeri i gang for Nyborg Gymnasium.

Ejerstrukturen med 20 af de 60 ansatte som aktionærer blev lavet på den måde i 2008, da de oprindelige stiftere besluttede at sælge 49 procent af aktierne til medarbejderne.

- Det giver en fantastisk holdånd, at så mange kolleger har mulighed for at få medejerskab. Vi har også en rigtig høj anciennitet i koncernen, en stabilitet som har stor betydning for vore mange samarbejdspartnere, siger Anton Nørgaard, der selv har været i Dansk Boligbyg i 18 år.

  • kolofon billede

    Af:

    Redaktionschef for områderne aktualitet, samfund og erhverv i Fyens Stiftstidende. Skriver ledere og andre artikler.