Succes i Vest- og Østeuropa øger Rockwools salg

Rockwool har ifølge administrerende direktør Jens Birgersson haft "endnu et stærkt år".

Succes i Vest- og Østeuropa øger Rockwools salg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trods stigende udgifter til råvarer øgede den danske isoleringsproducent i 2017 sit salg med 7,1 procent.

Succes på det vest- og østeuropæiske marked har været medvirkende til, at den danske isoleringsvirksomhed Rockwool i 2017 endnu engang har haft godt gang i salget.

Det siger administrerende direktør Jens Birgersson i selskabets årsregnskab, som er fremlagt torsdag morgen.

- 2017 har været endnu et stærkt år for vores forretning med en salgsstigning på alle vores større markeder og en solid profitabilitet.

- Vi ser fortsat god markedsefterspørgsel for vores ikke-brandbare stenuldsprodukter og går ind i 2018 med en høj kapacitetsudnyttelse, siger direktøren.

Salget voksede i 2017 med 7,1 procent fra året før til 17,7 milliarder kroner.

Stigende udgifter til råvarer truede dog Rockwools salg i årets løb, men med højere salgspriser lykkedes det alligevel at øge omsætningen.

Jens Birgersson ser de højere priser på råvarer fortsætte, og han ser det derfor som sandsynligt, at salgspriserne ligeledes i fremtiden vil stige.

- Det ser ud til, at omkostningerne på vores råvarer stiger hvert eneste år, og derfor regner vi med, at vi kommer til at skrue vores egne priser op på den baggrund.

- Vi kommer også til at kompensere for noget af det med højere effektivitet i produktionen og ved at udnytte de fordele, der kommer af at have en større skala, som vi vil få, i takt med at vi vokser, forklarer direktøren til Ritzau Finans.

I Vesteuropa, som er stenuldsproducentens største geografiske område, blev der i det forgangne år solgt for 384,5 millioner euro, svarende til 2,9 milliarder kroner. Året før var salget 337,7 millioner euro.

Det samlede overskud steg med 28,9 procent til 1,6 milliarder kroner.

Succes i Vest- og Østeuropa øger Rockwools salg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce