Studerende vil have overgangsordning


Studerende vil have overgangsordning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De studerendes organisation Danske Studerendes Fællesråd kræver en overgangsordning inden dobbeltklip på SU'en forsvinder.

Allerede opsparede SU-klip bør kunne anvendes af de studerende, selv om ordningen med dobbeltklip er på vej ud.

Det mener Danske Studerendes Fællesråd, der opfordrer til en overgangsordning. Studerende, der har opsparet klip, men har mere end 12 måneder tilbage af studiet næste sommer, kan ikke anvende disse ekstra klip, fordi ordningen ophører.

- Det er ikke rimeligt, at de allerede opsparede klip ikke kan anvendes som dobbeltklip, siger Pernille Miller, levevilkårsordfører i Danske Studerendes Fællesråd.

Hun mener, at nogle studerende bliver straffet, fordi de vil benytte en ordning i SU-systemet, som de ikke på forhånd kunne vide ville blive fjernet.

Afskaffelsen af ordningen sker, fordi tallene viser, at størstedelen af de studerende, der anvender ordningen, samtidig er dem, der tjener flest penge ved siden af studierne. Dermed bruger de ikke ordningen som tiltænkt. En af idéerne med ordningen er nemlig, at de studerende skal kunne gøre deres speciale færdigt uden at have erhvervsarbejde ved siden af.

Danske Studerendes Fællesråd har været i kontakt med flere studerende, der er ramt af de nye regler, og vurderer, at en større gruppe end forudset af Undervisningsministeriet kan blive ramt, når ordningen med dobbeltklip forsvinder. (ritzau)

Studerende vil have overgangsordning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce