Studerende snupper butiksjob


Studerende snupper butiksjob

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fjernelse af lukkelov og længere åbningstider får butikker til at satse på studerende

Stram økonomi og udvidede åbningstider får landets dagligvarebutikker til at fylde deres butikker med ufaglært personale. Det skriver Berlingske Tidende.

Studerende og andre deltidsansatte er billige og villige til at arbejde på skæve tidspunkter, og derfor er de i færd med at kapre en lang række jobs fra de fastansatte og handelsuddannede.

Tendensen ses i store dele af detail­handelen og i særlig grad i dagligvare­branchen.

Både Dansk Supermarked og Coop bliver kritiseret af HK, fordi andelen af studerende og andre deltidsansatte er vokset kraftigt. I flere butikker udgør deltidsansatte nu en større gruppe end de fultidsansatte.

- I mange af Dansk Supermarkeds og Coops butikker er syv ud af ti medarbejdere i dag ansat på deltid. Butikkerne har meget travlt med at fyre fuldtidsansatte med den ene hånd og hyre deltidsansatte med den anden, siger sektorformand Kate Ziegler, HK Handel i Nordjylland, om de to største dagligvarevirksomheder med tilsammen ca. 1.750 butikker i Danmark.

Alt foregår dog inden for lovens rammer og efter de aftalte overenskomster med HK, lyder det fra både Dansk Supermarked og Coop. Ingen af de to har ønsket at udlevere statistik over, hvordan andelen af deltidsansatte har udviklet sig de senere år, men Coop bekræfter, at de studerende og dagligvarebutikkerne er et godt match.

- De nuværende åbningstider passer bedre til studerende og timelønnede, end de gør til andre ansatte, siger Johnny Wagner Pedersen, rekrutteringschef i Coop til Berlingske Tidende.

Studerende snupper butiksjob

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce