Stresstest vil sparke til aktiestigninger


Stresstest vil sparke til aktiestigninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stresstesten af de amerikanske storbanker vil sparke ekstra liv i de seneste måneders aktiestigninger.

Torsdagens offentliggørelse af stresstesten af de 19 største amerikanske banker vil sparke yderligere til de seneste måneders stigninger på både det danske og de udenlandske aktiemarkeder. Det vurderer seniorstrateg i Nordea Henrik Drusebjerg og går dermed imod de analytikere, der har bebudet fornyet aktieuro.

- Aktiemarkederne har allerede taget positivt imod stresstesten, der ifølge rygterne vil vise, at bankerne ikke har behov for så meget kapital som frygtet, og at der ikke skal tilføres flere penge. Hvis dén positive udmelding kommer på torsdag, kan det sparke yderligere til stigningerne på aktiemarkedet, siger Henrik Drusebjerg til Ritzau.

Han påpeger dog, at stresstesten også kan knække den opadgående aktiekurve, hvis udmeldingen viser sig at give dødsstødet til den amerikanske banksektor.

- Men det sker ikke. Når udmeldingen kommer, vil den blive mere generel og ikke hænge nogen banker ud. Jeg formoder, at rygterne, der er sluppet ud, er sande, siger Henrik Drusebjerg.

Stresstesten har til formål at afsløre, hvilke banker der kan klare sig på egen hånd, og hvilke der har brug for støtte. Den amerikanske kritiker Martin Weiss har over for finansmediet CNBC anklaget testen for ikke at give et retvisende billede af bankernes overlevelseschancer og peget på, at seks af de 19 banker er i overhængende fare for at skulle se en konkurs i øjnene. Netop den usikkerhed frygter amerikaneren vil vække det seneste års aktieuro til live.

Men den udmelding er Henrik Drusebjerg uenig i.

- Markederne har været præget af konstant usikkerhed, så stresstesten alene vil ikke få det til at blusse op igen. Der er andre vigtige indikatorer. For eksempel nøgletallene, der viser om de amerikanske hjælpepakker og rentenedsættelse har givet effekt, siger han.-

Stresstest vil sparke til aktiestigninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce