Strejkeramte Lufthansa aflyser danske fly


Strejkeramte Lufthansa aflyser danske fly

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De kommende dage er flyselskabet Lufthansas afgange fra København og Billund strejkeramte. Især fly mellem København og Frankfurt aflyses.

Godt halvdelen af flyselskabets Lufthansas afgange fra København og Billund er aflyst indtil torsdag. Tusindvis af Lufthansa-piloter strejker fra den 22. til 25. februar, og det rammer også danske passagerer.

- Ud af de 11 daglige afgange gennemføres seks om dagen, siger landechef for Lufthansa i Danmark, John Nielsen.

Afgangene mellem København og Frankfurt er hårdest ramt af aflysninger, mens afgangene mellem hovedstaden og München forløber normalt. Fra Billund er en enkelt afgang til München aflyst, oplyser Lufthansa.

For mange danskere er Frankfurt og München kun første stop på en længere rejse ud i verden med Lufthansa. De mange aflysninger betyder efter sigende kaotiske tilstande i Tysklands største lufthavne.

Det strejkeramte selskabs servicetelefoner er rødglødende af frustrerede passagerer, så John Nielsen opfordrer alle danske passagerer til at besøge Lufthansas hjemmeside.

- Nødprogrammet kan ses på hjemmeside. Der kan man taste sine oplysninger ind og hurtigt få af vide, om man er omfattet af strejken, og om man i givet fald er blevet ombooket til et andet flyselskab, siger John Nielsen.

Lufthansa prøver at sende passagererne med andre fly - først og fremmest partnerne i Lufthansagruppen og Star Alliance, blandt andre SAS.

Frem til torsdag ventes i alt 3200 af Lufthansas flyvninger aflyst som følge af strejken. Derfor har Lufthansa-ledelsen nu klaget til arbejdsretten i Tyskland, for at forhindre, at strejken går ud over "selskabet, medarbejdere og aktionærer", bekræfter en talsmand.

Dommerne vil sent mandag eftermiddag både høre Lufthansas og piloternes fagforening, Cockpits, argumenter, inden retten tager stilling til, om strejken skal forbydes.

Strejkeramte Lufthansa aflyser danske fly

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce