Strejkekasser fyldes ekstra op


Strejkekasser fyldes ekstra op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fagforbundene ønsker at have strejkekasserne fyldt helt op til overenskomstforhandlingerne i 2011.

Regningen for forårets strejke er vokset for pædagoger, sygeplejersker og andre strejkende. En sygeplejerske kommer til at betale næsten 3400 kroner i ekstraordinært konfliktkontingent i løbet af ni måneder, mens pædagogerne må betale 1800 kroner over et halvt år oven i det ordinære kontingent. Det er markant mere, end, der blev lagt op til lige efter strejken, skriver dagbladet Politiken.

- Det er helt afgørende for os, at strejketruslen er reel, når vi skal forhandle overenskomster igen i 2011. Derfor skal strejkekassen fyldes op, siger formand Henning Pedersen, Bupl.

Han bakkes op af formanden for Dansk Sygeplejeråd, Connie Kruckow:

- Strejkekassen skal være fuld, så vi er klar til kamp igen.

I juni planlagde de 13 organisationer, der havde haft godt 100.000 medlemmer i strejke i forårsmånederne, at opkræve tilsammen 196 mio. kr. i ekstraordinært strejkekontingent. Nu er tallet er vokset til 319 millioner kroner. Regningen for det enkelte medlem i de strejkende organisationer vokser altså. For eksempel kommer fysioterapeuter ifølge bladet til at betale 240 kr. i kvartalet frem til 2011 og derefter 100 kr. ekstra i kvartalet.

Strejkekasser fyldes ekstra op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce