Strejke på Daloon i Nyborg

- De stigende priser på energi, råvarer og mange andre ting, betyder, at vi er nødt til at samarbejde om at skabe en større kage, siger Daloons direktør, Hemming Van som argument mod medarbejdernes krav om større stigning i grundlønnen.
Foto: Sonnich Jensen

Strejke på Daloon i Nyborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Medarbejderne på den fynske forårsrullefabrik Daloon strejker. Det er sket flere gange siden lønforhandlingerne begyndte i maj.

Det kogte atter over for de ansatte på Daloon-fabrikken i Nyborg i går. Virksomheden har flere gange været udsat for arbejdsnedlæggelser, siden lønforhandlingerne begyndte i maj måned, og der ser ikke ud til at foreligge en løsning på konflikten.

Ikke forsvarligt

Under lønforhandlingerne har Daloons ledelse tilbudt en grundlønsstigning samt et muligt kvalifikationstillæg, der kan gives til enkelte medarbejdere. Det tilbud afviser medarbejderne dog, og kræver stadig, at der bare gives en endnu højere grundløn, fordelt på alle ansatte. Noget Daloons ledelse blankt afviser.

- Det er ikke økonomisk forsvarligt som konkurrencesituationen er nu. De stigende priser på energi, råvarer og mange andre ting, betyder, at vi er nødt til at samarbejde om at skabe en større kage, forklarer administrerende direktør Hemming Van.

Ikke udsigt til enighed

Selv om arbejdet sansynligvis genoptages, ser parterne ikke ud til at blive enige foreløbig og lønkonflikten kan derfor trække ud

- Hvis jeg skal vurdere det, ligger parterne meget langt fra hinanden, siger næstformand Jan Johansen fra fagforeningen 3F Østfyn.

3F vurderer desuden, at Arbejdsnedlæggelsen er overenskomststridig, og det betyder, at de ansatte skal betale en skærpet bod på op mod 65 kroner i timen for at strejke.

- Det er klart, at situationen bliver dyr for alle parter, siger Hemming Van.

På trods af medarbejdernes henvendelser om at genoptage lønforhandlingerne allerede i år, har Hemming Van ikke tænkt sig at forhandle grundløn

- Næste gang vi kan forhandle grundløn bliver i marts 2009, og det er vi nødt til at holde fast i. Vi er dog altid åbne over for at forhandle rammerne for et kvalifikationslønsystem, siger han.

Strejke på Daloon i Nyborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce